Kleinbrood

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Dit recept voor Volkoren meergranen pistolets zit vol van smaak en heeft een zacht kruim. Door het gebruik van een Rogge Kookstuk kun je wat meer water kwijt in het deeg wat de versheid ervaring ten goede komt, door het gebruik van het kookstuk kon ik 73% water kwijt in het deeg (er verdampt ook…

Italiaanse Bollen

Italiaanse Bollen

Een recept voor heerlijke Italiaanse bollen. Lekker met kaas en tomaat, vlees of om te beleggen als pizza (en eventueel nog even af te grillen). Dit recept maakt gebruik van een Poolish voor wat extra smaakontwikkeling. De smaak van de Oregano is licht maar duidelijk aanwezig, je kunt dit eventueel wat verlagen. Ook kun je…

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte bruine bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 50% Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel) 50% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 70% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor…

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte witte bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 100% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 68% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor de topping Maanzaad Sesamzaad

Zachte bruine bollen met Duitse kruidenmelange

Zachte bruine bollen met Duitse kruidenmelange

Onze Oosterburen gebruiken graag kruiden in hun brood, het kruidenmengsel is vooral terug te vinden in broden waarin Rogge is verwerkt. Ik heb er bij deze bruine bollen (zonder Rogge) ook voor gekozen om een kruidenmelange van Venkel, Karwij en Koriander te gebruiken. Ik gebruikte 825 gram meel/bloem als basis om een plaat van 20…