Kleinbrood

Witte Sesam Krusties

Witte Sesam Krusties

Wil je zelf aan de slag om lekkere knapperige witte broodjes te bakken met sesamzaad? Met dit recept voor Witte Sesam Krusties bak je jouw eigen vierkante knapperige sesambroodjes. Dit recept is een variant op de Sesam Krusties van Deen supermarkten. Het recept is gemaakt naar aanleiding van een vraag in een facebook groep. Dit…

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Dit recept voor Volkoren meergranen pistolets zit vol van smaak en heeft een zacht kruim. Door het gebruik van een Rogge Kookstuk kun je wat meer water kwijt in het deeg wat de versheid ervaring ten goede komt, door het gebruik van het kookstuk kon ik 73% water kwijt in het deeg (er verdampt ook…

Zachte Volkoren Meergranen Bollen

Zachte Volkoren Meergranen Bollen

Wil je zelf zachte volkoren bollen bakken? Deze Zachte Volkoren Meergranen Bollen hebben een zacht kruim en geen toegevoegde suikers. Een echte vezelbom. Indien je de bollen nog zachter wilt kun je 10% water vervangen door losgeklopt ei en 4% zachte boter toevoegen. Voor deze bollen ging ik uit van 80 gram deeg per bol,…

Simpele volkoren pistolets

Simpele volkoren pistolets

Wil je zelf volkoren pistolets bakken? Met deze simpele volkoren pistolets kun je eindeloos variëren. Verwerkt er bijvoorbeeld een Duitse Kruidenmelange doorheen. Geef ze meer smaak door een deel van de bloem te verwerken in een Poolish of Biga, of gebruik eens een Pâte Fermentée. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Een keer…

Simpele witte pistolets

Simpele witte pistolets

Wil je zelf witte pistolets bakken? Met deze simpele witte pistolets kun je eindeloos variëren. Verwerkt er bijvoorbeeld een Duitse Kruidenmelange doorheen. Geef ze meer smaak door een deel van de bloem te verwerken in een Poolish of Biga, of gebruik eens een Pâte Fermentée. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Een keer…

Italiaanse Bollen

Italiaanse Bollen

Een recept voor heerlijke Italiaanse bollen. Lekker met kaas en tomaat, vlees of om te beleggen als pizza (en eventueel nog even af te grillen). Dit recept maakt gebruik van een Poolish voor wat extra smaakontwikkeling. De smaak van de Oregano is licht maar duidelijk aanwezig, je kunt dit eventueel wat verlagen. Ook kun je…

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte bruine bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 50% Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel) 50% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 70% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor…

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte witte bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 100% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 68% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor de topping Maanzaad Sesamzaad

Zachte bruine bollen met Duitse kruidenmelange

Zachte bruine bollen met Duitse kruidenmelange

Onze Oosterburen gebruiken graag kruiden in hun brood, het kruidenmengsel is vooral terug te vinden in broden waarin Rogge is verwerkt. Ik heb er bij deze bruine bollen (zonder Rogge) ook voor gekozen om een kruidenmelange van Venkel, Karwij en Koriander te gebruiken. Ik gebruikte 825 gram meel/bloem als basis om een plaat van 20…

Zachte witte bollen

Zachte witte bollen

Zachte bolletjes recept voor zachte witte bollen Ben je op zoek naar een zachte bolletjes recept? Hieronder een recept voor lekkere luchtige en zachte witte bollen. Mooi aan elkaar gebakken zoals je ze ook bij de warme bakker kunt vinden. Heerlijk genieten! Zachte bolletjes recepten zijn er in vele soorten, wat hebben ze gemeen? Bruin,…