Kleinbrood

Zelf broodjes bakken met deze recepten

Wil je zelf broodjes bakken? Kleine broodjes, zacht of krokant, er zijn veel soorten kleinbrood. Als je zelf wilt starten met broodjes bakken zit je hier goed! Er zijn diverse recepten voor zowel krokante als zachte broodjes te vinden. Allemaal met hun uniek eigenschappen. Naast dat je het recept voor het zelf broodjes bakken volgt, leer je ook waarom je iets doet. Van een recept alleen leer je niet. Als je begrijpt hoe en waarom je een bepaalde stap zet, of een specifieke handeling doet, dan wordt het zelf broodjes bakken nog veel leuker!

Knapperige witte pitabroodjes

Knapperige witte pitabroodjes

Zelf knapperige witte pitabroodjes maken Ben je op zoek naar een recept voor knapperige witte pitabroodjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Deze broodjes bak je bij voorkeur op een steen of steel. Zorg dat deze goed voorverwarmd is. Heb je geen steen of steel? Bak dan op een bakplaat, bij voorkeur een geperforeerde. Pitabroodje…

Zachte witte melkbollen of vlechtbroodjes (gist of desem)

Zachte witte melkbollen of vlechtbroodjes (gist of desem)

Zachte bolletjes recept voor zachte witte melkbollen Ben je op zoek naar een recept voor zachte witte melkbolletjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Het is eigenlijk een tweede versie van mijn andere zachte witte bollen. Deze vernieuwde versie is ook heel goed in te zetten voor zachte vlechtbroodjes. Verschil tussen dit recept en het…

Witte Sesam Krusties

Witte Sesam Krusties

Wil je zelf aan de slag om lekkere knapperige witte broodjes te bakken met sesamzaad? Met dit recept voor Witte Sesam Krusties bak je jouw eigen vierkante knapperige sesambroodjes. Dit recept is een variant op de Sesam Krusties van Deen supermarkten. Het recept is gemaakt naar aanleiding van een vraag in een facebook groep. Dit…

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Dit recept voor Volkoren meergranen pistolets zit vol van smaak en heeft een zacht kruim. Door het gebruik van een Rogge Kookstuk kun je wat meer water kwijt in het deeg wat de versheid ervaring ten goede komt, door het gebruik van het kookstuk kon ik 73% water kwijt in het deeg (er verdampt ook…

Zachte Volkoren Meergranen Bollen

Zachte Volkoren Meergranen Bollen

Wil je zelf zachte volkoren bollen bakken? Deze Zachte Volkoren Meergranen Bollen hebben een zacht kruim en geen toegevoegde suikers. Een echte vezelbom. Indien je de bollen nog zachter wilt, kun je 8% zachte roomboter toevoegen. Voor deze bollen ging ik uit van 80 gram deeg per bol, ik maakte er 20 dus nam 1600…

Simpele volkoren pistolets

Simpele volkoren pistolets

Wil je zelf volkoren pistolets bakken? Met deze simpele volkoren pistolets kun je eindeloos variëren. Verwerk er bijvoorbeeld eens een Duitse Kruidenmelange doorheen. Geef ze meer smaak door een deel van het meel te verwerken in een Poolish, of gebruik eens een Pâte Fermentée. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Een keer suiker…

Italiaanse Bollen

Italiaanse Bollen

Een recept voor heerlijke Italiaanse bollen. Lekker met kaas en tomaat, vlees of om te beleggen als pizza (en eventueel nog even af te grillen). Dit recept maakt gebruik van een Poolish voor wat extra smaakontwikkeling. De smaak van de Oregano is licht maar duidelijk aanwezig, je kunt dit eventueel wat verlagen. Ook kun je…

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte bruine bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 50% Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel) 50% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 70% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor…

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte witte bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 100% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 68% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor de topping Maanzaad Sesamzaad