Meergranenbrood

Wil je zelf een meergranenbrood bakken? Hier kun je recepten voor meergranenbrood vinden.

Wat is een meergranenbrood?

Een meergranenbrood is een brood waarbij het bloem/meelbestand uit minstens uit 3 soorten graan bestaat. De graansoort die het meest aanwezig is mag daarbij niet meer dan 90% vertegenwoordigen. Een meergranenbrood kan zowel een wit, bruin als volkorenbrood zijn. Dat hangt er maar net vanaf of er van iedere soort graan een bloem, meel (of combinatie van) of volkorenmeel gebruikt is.

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Dit recept voor Volkoren meergranen pistolets zit vol van smaak en heeft een zacht kruim. Door het gebruik van een Rogge Kookstuk kun je wat meer water kwijt in het deeg wat de versheid ervaring ten goede komt, door het gebruik van het kookstuk kon ik 73% water kwijt in het deeg (er verdampt ook…

Zachte Volkoren Meergranen Bollen

Zachte Volkoren Meergranen Bollen

Wil je zelf zachte volkoren bollen bakken? Deze Zachte Volkoren Meergranen Bollen hebben een zacht kruim en geen toegevoegde suikers. Een echte vezelbom. Indien je de bollen nog zachter wilt kun je 10% water vervangen door losgeklopt ei en 4% zachte boter toevoegen. Voor deze bollen ging ik uit van 80 gram deeg per bol,…

Driegranen Vloerpunt

Driegranen Vloerpunt

Als je aan het spelen bent met samenstellingen van bloem- en meelsoorten kom je nog wel eens tot een heel smaakvol idee. In dit geval nam ik een combinatie van Tarwebloem, Volkoren Roggemeel en gezien er nog ruim voldoende havermout in de kast stond, Havermeel. Dit brood is extra op smaak gebracht door middel van…

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Een licht meergranen nachtbrood met Duitse kruidenmelange en zonnebloempitten. Goed om te weten: Anders dan bij broden met een ‘regulier’ percentage gist vermeld ik bij nachtbroden de temperatuur van mijn keuken en ingrediënten. Daarnaast vermeld ik ook de fermentatietijd / duur van de bulkrijs. Dit helpt jou met het inschatten van hoe lang het bij…

Licht meergranen nachtbrood

Licht meergranen nachtbrood

Een licht meergranen nachtbrood dat vol is van smaak. Bij dit brood hoef je niet te kneden of de ‘stretch & fold’ techniek toe te passen. Je maakt puur gebruik van de kracht van tijd en de wetenschap over celdeling van gisten. Goed om te weten: Anders dan bij broden met een ‘regulier’ percentage gist…