Nachtbrood

Recepten voor het zelf bakken van nachtbrood

Het brooddeeg van een nachtbrood is lang onderweg. Zeker wanneer je dat vergelijkt met een brood dat je binnen, pak hem beet 4 uur bakt.

De nachtbroden hebben deze naam omdat ze gedurende de nacht ontwikkelen. De smaak verrijkt en de gistcultuur krijgt de tijd om zich uit te breiden. Deze nachtbroden staan dus voor een perfecte balans tussen tijd en smaak. Bij sommige recepten is kneden niet eens nodig. Ideaal voor bijvoorbeeld iemand zonder deegkneder die door complicaties niet handmatig kan kneden.

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Een licht meergranen nachtbrood met Duitse kruidenmelange en zonnebloempitten. Goed om te weten: Anders dan bij broden met een ‘regulier’ percentage gist vermeld ik bij nachtbroden de temperatuur van mijn keuken en ingrediënten. Daarnaast vermeld ik ook de fermentatietijd / duur van de bulkrijs. Dit helpt jou met het inschatten van hoe lang het bij…