Niet kneden brood

Niet kneden brood of No Knead Bread

‘Niet kneden brood’ of ‘no knead bread’. De uitkomst wanneer je geen zin hebt om te kneden of dit niet lukt wegens een complicatie. Bovendien zijn deze broden rijk aan smaak en karakter. Het brooddeeg van het ‘niet kneden brood’ is lang onderweg. Zeker wanneer je dat vergelijkt met een brood dat je binnen, pak hem beet 4 uur bakt.

Minder werk en nog lekkerder! Het is alleen wel even oefenen met het vormen. De nachtbroden hebben vaak een iets hogere hydratatie dan de rest van de broden die je hier kunt vinden.

De nachtbroden hebben deze naam omdat ze gedurende de nacht de smaak en gluten ontwikkelen. Deze nachtbroden staan dus voor een perfecte balans tussen minimale inspanning, tijd en smaak.

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Een licht meergranen nachtbrood met Duitse kruidenmelange en zonnebloempitten. Goed om te weten: Anders dan bij broden met een ‘regulier’ percentage gist vermeld ik bij nachtbroden de temperatuur van mijn keuken en ingrediënten. Daarnaast vermeld ik ook de fermentatietijd / duur van de bulkrijs. Dit helpt jou met het inschatten van hoe lang het bij…