Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met Pompoenpitten
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met Pompoenpitten
Dit Roggebrood is stevig, zwaar en compact. Het heeft een Fris aroma en is niet te zuur qua smaak. Het vraagt een totaal andere werkwijze dan broden van Tarwe of Spelt. De benodigde kennis over bakken met Rogge staat boven het recept beschreven. Lees dit goed door voordat je dit recept gaat volgen. In dit brood zit een klein deel Tarwe (uit de desem). Je zou het dus een Lichtbruin Rogge-Tarwebrood kunnen noemen.
Receptenbundel busbroden – 4 recepten
Receptenbundel voor busbroden – 4 recepten als afdrukbare PDF. Recepten voor een broodbus van 300x105x85 mm.
- Wit Tarwe Busbrood
- Bruin Tarwe Busbrood
- Volkoren Tarwe Busbrood
- Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel
Inclusief document waarop QR-codes staan naar instructievideo’s.
Slechts € 3,95 – direct in huis, onbeperkt afdrukken & vies maken is dus geen probleem!
Belangrijk: Dit recept is goed voor het vullen van 1 standaard broodbus. Afmetingen 280*85*105 of 300*85*105 mm. Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij je formaat bakblik. Let wel op dat de rekenmachine voor het berekenen van de inhoud niet opgaat voor Roggebroden. Je zult dus de inhoud moeten vergroten of verkleinen op basis van het volume van je bakblik. Gebruik je een vorm van metaal (anders dan RVS?). Bekleed dan je bakvorm met bakpapier om te voorkomen dat de zuren reageren met het metaal. Zonder bakpapier bakken in een Keramieken vorm kan prima, boter dan de vorm goed in.
BAKKERSFORMULE
- 78,6% roggemeel type 1150
- 21,4% volkoren roggemeel
- 14,3% pompoenpitten
- 2,3% (bakkers)zout
- 1,7% heel venkelzaad
- 77,1% water
- 28,6% tarwebloemdesem (100% hydratatie)
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Beste , ik wil pur roggebrood bakken voor iemand met glutenallergie. Ik durf dus geen tarwedesem maken. Hoe zal het brood eruit zien zonder tarwedesem? Kan ik wat bv wat alprosoya bakboter toevoegen,of meer bakkersgist? Dank u wel voor tips.
Hoi Liesbeth, bij dit roggebrood kun je prima de tarwedesem vervangen door Roggedesem. Wat vet toevoegen kan ook. Bakkersgist ook wel, maar niet zonder de desem. Je hebt echt het zuur nodig om een goede textuur te krijgen.
Rémon