Wilfa Probaker test & review
De Wilfa Probaker is een vrij nieuwe machine op de markt. Eén machine die ‘alles kan’. In deze review ga ik me vooral richten op het gebruik van de Wilfa bij het kneden van brooddeeg….
Hier kun je artikelen vinden waarbij ik heb samengewerkt met een merk of leverancier.
Wanneer ik samenwerk met een leverancier of producent van een product, gereedschap of ingrediënt zijn alle geschreven meningen en bevindingen van mijzelf. De partij waarmee ik samenwerk, heeft geen zeggenschap over wat ik schrijf over het product. Ook hebben ze geen inzicht in de geschreven content voordat ik het publiceer. Zij lezen het dus pas wanneer jij het ook kunt lezen.
De Wilfa Probaker is een vrij nieuwe machine op de markt. Eén machine die ‘alles kan’. In deze review ga ik me vooral richten op het gebruik van de Wilfa bij het kneden van brooddeeg….
Het is een veelgestelde vraag, hoe kun je een blauwstalen bakvorm of een blauwstalen bakblik inbranden? In de onderstaande handleiding leg ik jou dit uit. Heb je al een blauwstalen bakvorm? Dan kun je direct…
Voor het bakken van busbroden met donkere korstkleur gebruik ik een blauwstalen broodblik van 300 x 105 x 85 mm. Goed voor circa 600 gram volkorenmeel, 575 gram volkorenmeel/tarwebloem combinatie (50/50) of 550 gram tarwebloem…
Voor het bakken van busbroden met lichte korstkleur gebruik ik een alusteel broodblik van 300 x 105 x 85 mm. Goed voor circa 600 gram volkorenmeel, 575 gram volkorenmeel/tarwebloem combinatie (50/50) of 550 gram tarwebloem…
Voor het bakken van mijn casinobrood (en soms voor ‘gewone’ busbroden, in dat geval zonder deksel) gebruik ik een alusteel casinoblik van Bakkerijwereld. Het is een blik van 30x10x10 cm, goed voor ongeveer 800 gram…
Brood bakken met de DeSh stoom, hoe gaat dat? Zoals je in mijn artikel ‘Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?‘ kunt lezen krijg je door het introduceren van stoom in je oven…
Aan de bak met Slaege Rode Tarwevolkoren Zoals je in mijn Bakboek kon lezen mocht ik van Slaege aan de slag met hun bakwaardige granen. Om te beginnen heb ik een recept voor een ‘simpel’…
Bakken met ècht bakwaardig meel van Nederlandse bodem, Slaegemeel, wat is dat? Na het een paar keer voorbij te hebben zien komen werd ik toch wel benieuwd naar de bakkwaliteiten van dit Nederlandse bakgraan (vooral…
Voor het kneden van mijn deeg gebruik ik de BW SM5 (Spiraalkneder) van Bakkerijwereld. Je kunt hier de spiraalkneder vinden > BW SM Kneder Tafelmodel. Het is niet de goedkoopste spiraalkneder op de markt. Maar…
Je bent dan één van de eersten die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt. Bovendien ontvang je gratis het ‘Bakkerij Rémon Recept Sjabloon’!