Semola-witbrood met havermout
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
- Wat kun je verwachten?
- Wat is verschil tussen meel en bloem?
- Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?
- Wat is een bakkersformule en hoe pas je het toe?
- Wat hydratatie?
- Wat de ‘ideale’ hydratatie voor jouw bloem of meel?
- Welke soorten gist zijn er en hoe gebruik je ze?
- Wanneer is een deeg goed gekneed?
- Waar en bij welke temperatuur laat je deeg of brood rijzen?
- Wat is voorvormen en hoe doe je dit?
- Wanneer is brood klaar is om te bakken?
- Hoe warm bak je het brood en welke ovenfunctie gebruik je?
- Waarom en hoe bak je met stoom?
- Wanneer is brood gaar? (binnenkort beschikbaar)
Heb je een recept gemaakt en wil je het delen? Dan nodig ik je uit om de link er bij te plaatsen, zo help jij met de promotie van deze website, bedankt!
Recept toepasbaarheid
Dit recept is qua hoeveelheid geschikt voor een standaard elektrische oven (standaard afmetingen). Wil je meer of minder maken? Dan kun je dit recept schalen door de rekenmachine te gebruiken. Op een pc/laptop klik je rechtsboven op ‘% > Gram‘. Op een mobiel apparaat kun je naar beneden scrollen. Daar zul je de rekenmachine vinden. Je kunt natuurlijk ook handmatig de gewenste portie berekenen op basis van de bakkersformule die onder het recept staat aangegeven. Bij broden uit een blik geef ik aan in welk blik ik ze gebakken hebt, je kunt dan een soortgelijke gebruiken of de inhoud aanpassen naar jouw eigen formaat bakblik.
Semola-witbrood met havermout. Een brood uit de bus dat vol is van smaak. Tevens een mooie gele kleur door de Italiaanse Semola. Geniet!
Inhoudsopgave
Semola-witbrood met havermout
4
uur40
MinutenGebakken in een KitchenCraft Master Class Broodblik (500 gram).
ingrediënten
Instructies
- Weeg een avond van te voren het havermout of en giet hier koud water over. Laat dit minimaal 5 uur (maar het liefst de hele nacht) staan.
- Meng de overige ingrediënten in een kom en kneed samen tot een soepel deeg. Wanneer het deeg goed gekneed is kneed je het Quellstück er doorheen.
- Zet het deeg weg voor de bulkrijs.
- Vorm het deeg tot een busbrood en laat staan voor de narijs. Wanneer het brood klaar is met rijzen bak je het brood met stoom 15 minuten op 230 graden. Daarna draai je terug tot 180 voor de resterende baktijd. Te snel bruin? Dan even wat lager zetten.
BAKKERSFORMULE
- Hoofddeeg
- 80% Semola (Semola di grana duro rimacinata 5 stagi)
- 20% Tarwebloem (T65 van Holland Meel)
- 75% Water
- 5% Olijfolie
- 2% Zout
- 1% Instant Gist of 2,5% Verse Gist
- Het Quellstück
- Quellstück
- 10% Havermout
- 10% Water
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.