Semolina-Tarwe Casinobrood
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Inhoudsopgave
Recept voor Semolina-Tarwe Casinobrood
Met dit Semolina-Tarwe Casinobrood recept maak je een lekker wit casinobrood voor je tosti of sandwich. Naast Semolina zit er ook een deel Duits tarwemeel Type 1050 in dit brood (verkrijgbaar bij o.a. De Zuidmolen).
Tarwemeel Type 1050 is een meelsoort en geen bloemsoort. Daarom zou je dit brood ook in de categorie bruinbrood kunnen plaatsen. Omdat Type 1050 behoorlijk uitgezeefd is en op het randje van bloem hangt (en dit brood daarnaast voor het grootste deel uit Semolina bestaat) heb ik het toch binnen de ‘witbrood’ categorie geplaatst.
Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij BakkerijWereld). Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.
Je kunt dit brood ook prima bakken in een ander blik (zonder deksel). Gebruik in dat geval wel stoom tijdens het bakken en verlaag eventueel de temperatuur. Het bakblik dat ik gebruik is licht van kleur, indien je een donkere gebruikt (blauwstaal bijvoorbeeld) verlaag dan de temperatuur met circa 20 graden (een blauwstalen blik kan beter warmte geleiden dan alusteel, deze is licht van kleur).
Semolina-Tarwe Casinobrood
3
uur40
minutenINGREDIËNTEN
Instructies
- Alle ingrediënten kneden tot een soepel deeg. Wanneer het deeg goed gekneed is zet je het weg voor de bulkrijs.
- Wanneer in volume verdubbeld doorslaan en opbollen (voorvormen), 20 minuten rust.
- Het deegstuk opmaken als busbrood, plaats daarna in het ingevette blik.
- Zet het deeg weg voor de narijs. Wanneer het deeg klaar is met rijzen bak je het brood 40 minuten op 230 graden, stoom is niet nodig omdat er een deksel op het blik zit. Wanneer het brood gaar is los je het direct uit het blik.
- Laat op een koelrekje afkoelen.
- ‘Bouw’ je favoriete tosti!
BAKKERSFORMULE
Veel hulp ontvangen? Geef wat terug!
Is de informatie die je op mijn website kunt vinden ook waardevol voor jou? Heeft het ook jou geholpen of heb je weer nieuwe dingen geleerd? Is het kwartje gevallen waardoor je nu weet waarom iets mis ging? Wil je mij bedanken? Door een donatie te doen geef je wat terug voor de tijd, energie en passie die ik in deze website steek.
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Over advertenties: Ik probeer ze zo min mogelijk te laten storen tijdens je bezoek. Ik heb ze wel nodig om deze website te kunnen onderhouden.
Hoi
ik heb een busblik gekocht van 34×13.5×12 cm. Hoe reken ik dit recept om, zodat het deeg in mijn vorm past?
Alvast bedankt! Ik kan niet wachten om mijn eerste casinobrood te bakken.
Hoi,
Je kunt de vergroting in volume uitrekenen. Dus mijn blik is 3 liter, de jouwe 5,5. Dat is 1,83x zo veel. Dan vergroot je de bloem met 1,83 (500*1,83=915). Dat is 100% bloem/meel. De rest kun je dan aan de hand van de gegeven bakkersformule meeschalen. Uitleg daarover staat ook hier op de website.
Hallo.
Ik heb een vraag: kan dit recept ook met gewone tarwe bloem???
Hallo Danielle, dat kan, maar het gaat dan wel een heel ander brood worden. Wanneer je tarwebloem gebruikt krijg je een wit tarwebrood. Ik zou dan beginnen met 60% water (300 gram), eventueel meer toevoegen naar behoefte.