Tarwe-Haverbrood
Broden met zaden en/of pitten Bruinbrood Busbroden Gekneed deeg Gistbrood Recepten

Tarwe-Haverbrood uit de bus

  • Hoe verwerk je zaden of pitten in je brood? (binnenkort beschikbaar)
Heb je een recept gemaakt en wil je het delen? Dan nodig ik je uit om de link er bij te plaatsen, zo help jij met de promotie van deze website, bedankt!
Recept toepasbaarheid

Dit recept is qua hoeveelheid geschikt voor een standaard elektrische oven (standaard afmetingen). Wil je meer of minder maken? Dan kun je dit recept schalen door de rekenmachine te gebruiken. Op een pc/laptop klik je rechtsboven op ‘% > Gram‘. Op een mobiel apparaat kun je naar beneden scrollen. Daar zul je de rekenmachine vinden. Je kunt natuurlijk ook handmatig de gewenste portie berekenen op basis van de bakkersformule die onder het recept staat aangegeven. Bij broden uit een blik geef ik aan in welk blik ik ze gebakken hebt, je kunt dan een soortgelijke gebruiken of de inhoud aanpassen naar jouw eigen formaat bakblik.

Een (donker)bruin brood met een toevoeging van gezonde haverzemelen.

Tarwe-Haverbrood uit de bus

Recept door Rémon
Bereiding & Wachten ≈

4

uur 
Baktijd ≈

40

Minuten

Gebakken in een KitchenCraft Master Class Broodblik (500 gram). Dit brood heb ik gebakken in een combi-magnetron (ik had nog geen ‘echte’ oven).

Bakkersformule

  • Hoofddeeg
  • 350 gram Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel)

  • 150 gram Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel)

  • 290 gram Water

  • 10 gram Zout

  • 5 gram Instant Gist of 12,5 gram Verse Gist

  • 15 gram Olijfolie

  • De Soaker

  • Soaker
  • 100 gram Haverzemelen

  • 50 gram Water

Instructies

  • Meng de soaker (haverzemelen en het water door elkaar en laat minstens 5 uur rusten, het liefst een hele nacht).
  • Meng alle overige ingrediënten (behalve de soaker en olie) en laat 20 minuten rusten.
  • Kneed een soepel deeg (tot het deeg goed gekneed is) en kneed daarna de olie en de soaker er door.
  • Laat het deeg rijzen tot ongeveer in volume is verdubbeld.
  • Stort het deeg, vorm voor en vorm tot een busbrood.
  • Laat het deeg rijzen tot het deeg klaar is met rijzen.
  • Bak 15 minuten met stoom op 220 graden. Bak vervolgens nog 25 tot 30 minuten op 200 graden. Laat het brood afkoelen alvorens het snijden.

BAKKERSFORMULE

  • Hoofddeeg
  • 70% Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel)
  • 30% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel)
  • 58% Water
  • 2% Zout
  • 1% Instant Gist of 2,5% Verse Gist
  • 3% Olijfolie
  • De Soaker
  • Soaker
  • 10% water
  • 20% Haverzemelen
Delen:

Foutje gevonden?

Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.

Soortgelijke berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *