Wit tosti brood met gerookte paprikapoeder en vier seizoenen peper
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor wit casinobrood met gerookte paprikapoeder en peper, ideaal als boterham voor je tosti!
Dit tosti brood met paprikapoeder en vier seizoenen peper is ideaal om een heerlijke tosti te ‘bouwen’! Door het brood vooraf te kruiden met paprikapoeder en peper trekken de smaken vooraf in het deeg en komt de uiteindelijke tosti helemaal tot zijn recht. Wat is er nu lekkerder dan een tosti met kaas, spek, paprika en peper? Misschien alleen nog wat Italiaanse kruiden of peterselie bovenop de kaas voor hij het ijzer of de pan in gaat.
Ik vond altijd de smaak van de poeder wat wegvallen in kleinere hoeveelheden. Een tijdje terug kwam ik een brood van Levine van Doorne tegen in ‘De Zuurdesem Club‘ op Facebook waar 4,9% paprikapoeder op zat. Het brood had een mooie kruimkleur en de paprikapoeder was er in ieder geval niet langsheen gevallen. Een mooi uitgangspunt dus! Thanks Levine 😉
Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij Bakkerijwereld). Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.
Je kunt dit brood ook prima bakken in een ander blik (zonder deksel). Gebruik in dat geval wel stoom tijdens het bakken en verlaag eventueel de temperatuur. Het bakblik dat ik gebruik is licht van kleur, indien je een donkere gebruikt (blauwstaal bijvoorbeeld) verlaag dan de temperatuur met circa 20 graden (een blauwstalen blik kan beter warmte geleiden dan alusteel, deze is licht van kleur).
Wit tosti brood met gerookte paprikapoeder en vier seizoenen peper
3
uur40
minutenINGREDIËNTEN
Instructies
- Alle ingrediënten kneden tot een soepel deeg. Wanneer het deeg goed gekneed bol je het op een laat het rijzen tot circa dubbel volume.
- Wanneer het deeg in volume is verdubbeld sla je het door en punt je het op. Laat circa 30 minuten ontspannen.
- Het deegstuk opmaken als busbrood, plaats daarna in het ingevette blik.
- Zet het deeg weg voor de narijs. Wanneer het deeg klaar is met rijzen bak je het brood 40 minuten op 230 graden, stoom is niet nodig omdat er een deksel op het blik zit. Wanneer het brood gaar is los je het direct uit het blik.
- Laat op een koelrekje afkoelen.
- ‘Bouw’ je favoriete tosti!
BAKKERSFORMULE
- 100% Tarwebloem
- 64% Water
- 1,8% Bakkerszout
- 1,4% Instant gist
- 2% Olijfolie
- 5% Gerookte paprikapoeder
- 0,2% Vier seizoenen peper
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.