Batard met ovenrijs
Bakboek

Update: recepten in grammen (inclusief de formule)

Recepten in grammen op verzoek

Regelmatig krijg ik de vraag van bezoekers of de recepten ook in grammen aangegeven kunnen worden voor een bepaalde hoeveelheid. Dit zou wat rekenwerk schelen en komt beter uit voor de bezoekers van deze website die wat meer moeite hebben met rekenen of cijfers niet goed kunnen plaatsen (dyscalculie of dyslectie).

Bekijk hier alle recepten.

Recepten in hoeveelheden voor een ‘standaard’ oven

Omdat ik met deze website zo veel mogelijk mensen goed wil kunnen bedienen heb ik besloten de recepten weer te geven in grammen (in plaats van een formule met gewichtsuggestie). De recepten zijn geschreven in hoeveelheden die in een standaard oven passen. Sommige recepten zijn geschreven om 1 of juist 2 bakplaten te vullen (dit staat bij het recept aangegeven). Als ik een bakblik of rijsmandje/banneton gebruik geef ik de maat aan. Je hoeft je hier natuurlijk niet specifiek aan te houden en kunt een soortgelijk formaat blik gebruiken of meer/minder deeg maken op basis van de formule.

Rekenmachine: Inhoud broodbakblik berekenen

Formule onder het recept

Wil je een recept opschalen of verkleinen? Geen nood. De formule staat nog altijd onder het recept aangegeven. Je kunt deze dus gebruiken om heel gericht te schalen naar de gewenste hoeveelheid.

Rekenmachine: Recept schalen op basis van formule

Delen:

Foutje gevonden?

Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.

Soortgelijke berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *