Waarom heeft een brood zout nodig?
Zout, het is een redelijk simpel ingrediënt. We consumeren er al gauw te veel van. Je kunt dan de keuze maken om het zout in je zelfgebakken brood te laten vervallen, dit is echter (voor…
Hier kun je antwoorden vinden op veelgestelde vragen bij het bakken van brood. Diverse veel voorkomende vragen of problemen komen hier aan het licht.
Samen met Levine heb ik een begrippenlijst samengesteld.
Zout, het is een redelijk simpel ingrediënt. We consumeren er al gauw te veel van. Je kunt dan de keuze maken om het zout in je zelfgebakken brood te laten vervallen, dit is echter (voor…
Wanneer je gaat werken met een voordeeg zoals een poolish of biga, je een (meel)kookstuk wilt toepassen of desem wilt gebruiken in plaats van ‘commerciële gist’ zul je vaak even wat moeten rekenen. In alle gevallen verreken je…
Hoe maak je afbakbrood? Natuurlijk ligt er afbakbrood in de winkel, maar wat is het precies en hoe kun je het zelf maken? Je eigen afbakbrood maken is niet lastig als je met een aantal…
Als je net begint met broodbakken en mijn artikel over verwachtingen al hebt gelezen, dan ben je waarschijnlijk al bekend met de termen broodverbeteraar en broodverbetermiddelen. Als je het artikel hebt gemist, kan dit de…
Wanneer je een brood gaat maken moet je het vanzelfsprekend ook bakken. Logisch, maar welke functie van de oven gebruik je en hoe warm bak je brood? Wanneer in het proces begin je eigenlijk met…
Wanneer je brood gaat bakken heb je gist voor brood nodig. Gist in een deeg voedt zich op suikers. Dankzij de voeding produceert het gist gas. Dit gas zal vastgehouden worden door de gluten in…
Voordat je bloem of meel gaat kopen Welke bloem (of meel) om brood te bakken? Het is een vraag die veel (nieuwe) broodbakkers zichzelf stellen. Wanneer je brood gaat bakken heb je gluten nodig. Gluten…
Soms lees je in een recept dat je het brood met stoom moet bakken. Maar waarom bak je met stoom? En hoe krijg je eigenlijk stoom in je oven wanneer je geen stoomoven hebt? In…
Waarom en wanneer bol je een deeg op? Het opbollen van het deeg zorgt voor interne structuur van het deeg, het geeft het deeg meer spanning en zorgt ervoor dat het deeg zich goed kan…
Wanneer je voor het eerst een brood gaat bakken vraag je jezelf misschien af of je jouw broodvorm moet invetten of niet. Dit is eigenlijk een vraag waar meerdere antwoorden op mogelijk zijn. Het komt…
Je bent dan één van de eersten die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt. Bovendien ontvang je gratis het ‘Bakkerij Rémon Recept Sjabloon’!