Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe
Dit volkoren casinobrood is een (bijna) tegenhanger van het Semolina-Tarwe Casinobrood dat ik eerder plaatste. Een ideaal brood voor een tosti of sandwich vol voedingsvezels.
Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij Bakkerijwereld). Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.
Je kunt dit brood ook prima bakken in een ander blik (zonder deksel). Gebruik in dat geval wel stoom tijdens het bakken en verlaag eventueel de temperatuur. Het bakblik dat ik gebruik is licht van kleur, indien je een donkere gebruikt (blauwstaal bijvoorbeeld) verlaag dan de temperatuur met circa 20 graden (een blauwstalen blik kan beter warmte geleiden dan alusteel, deze is licht van kleur).
Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe
3
uur45
minutenINGREDIËNTEN
Instructies
- Alle ingrediënten kneden tot een soepel deeg. Wanneer het deeg goed gekneed is bol je het deegstuk op en laat het rijzen tot circa 50% volumetoename.
- Wanneer het deeg in volume is verdubbeld sla je het door en punt je het op. Laat weer rijzen tot circa 50% volumetoename.
- Het deegstuk opmaken als busbrood, plaats daarna in het ingevette blik.
- Zet het deeg weg voor de narijs. Wanneer het deeg klaar is met rijzen bak je het brood 45 minuten op 230 graden, stoom is niet nodig omdat er een deksel op het blik zit. Wanneer het brood gaar is los je het direct uit het blik.
- Laat op een koelrekje afkoelen.
- ‘Bouw’ je favoriete tosti vol vezels!
BAKKERSFORMULE
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.