Planning

Deeg een bulkrijs geven of meteen verdelen na het kneden? Hoe maak je een proceskeuze?

Deeg een bulkrijs geven of meteen verdelen na het kneden? Hoe maak je een proceskeuze?

Soms laat je een deeg in bulk rijzen (het deeg voor meerdere broden/broodjes bij elkaar), soms ga je na het kneden direct over tot het verdelen naar deegstukken. Hierna laat je het verdeelde deeg per…

Hoe werkt de glutenontwikkeling en voortplanting van gisten bij een deeg dat je niet hoeft te kneden - Het opbollen van een niet gekneed brooddeeg

Hoe werkt de glutenontwikkeling en voortplanting van gisten bij een deeg dat je niet hoeft te kneden? – De theorie achter een ‘niet kneden’ brood

Wanneer je brood wilt bakken zonder te kneden en op zoek bent naar een ‘Niet kneden brood’ of op z’n Engels een ‘No knead bread’, dan zijn er een aantal theoretische zaken die belangrijk zijn…

Batard met kookstuk, formules voor ervaren bakkers

Formules voor ervaren bakkers: werken met soorten voordeeg, kookstukken en desem

Wanneer je gaat werken met een voordeeg zoals een poolish of biga, je een (meel)kookstuk wilt toepassen of desem wilt gebruiken in plaats van ‘commerciële gist’ zul je vaak even wat moeten rekenen. In alle gevallen verreken je…