Wanneer is brood gaar? Een ongebakken brooddeeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. Hoi Remon,
  Dank voor al je bakkersinfo op je geweldige Website

  De volgende zin is in de tegenwoordige tijd en mag met een t

  “ Volume verdubbeld tijdens de bulkrijs (of in ieder geval flink in volume toegenomen?) ”

  Hartelijke groet,
  Gemma Overbeek

 2. He he eindelijk iemand met een nuchter gevoel voor het bakken van brood. Ik werd er gek van van al die adviezen die ik zag over het rijzen. Nu heb ik het gevonden ja gewoon je gevoel weer naar boven laten komen dat heb ik dus ook gedaan en wat had ik een lekker brood.. Bakken zoals vroeger werd gedaan door mijn moeder (ik ben nu 77 jr) die zat ook niet met de klok of weet ik wat erbij, ja haar gevoel. Ook met taarten bakken dan was het ooooooh de taart en dan was hij altijd perfect. Geweldig.
  Gr. C.Osinga.

  1. Hoi Carin,

   Leuk dat je even een berichtje achter hebt gelaten. En wat fijn dat het ‘bakgevoel’ en het ‘deeg lezen’ onder de knie krijgt. Veel bakplezier!

   Rémon

 3. Bij toeval kwam ik via YouTube op deze bakkerij uit , na het lezen van deze tips over het rijzen en het zien van het opbollen had ik voor het eerst echt goed gerezen en mooie bollen deeg ,

  Ik zal deze site en evt filmpjes dan ook zeker veel meer bezoeken , dank je wel

  1. Fijn dat dat goed werkt! Over het algemeen raad ik het af wanneer men niet stuurt op de deegtemperatuur, bij grote verschillen tussen deeg en omgeving, kunnen er diverse problemen ontstaan en maakt de foutopsporing lastiger. Maar wanneer je het proces goed in de vingers hebt, is het een mooie rijskast vervanger. 🙂

   Rémon