Wanneer is brood gaar? Een gaar brood dat net uit de oven komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Dag Ramon, ik ben erg blij met jouw uitgebreide beschrijvingen. Na een workshop broodbakker heb ik namenlijk toch nog veel vragen.
  Ik bak desem brood. En ik begin de ‘thuis omstandigheden’ al aardig te kennen. Broden zonder bakblik zijn prachtig, gaat, goed gereden en klinken hol aan de onderkant. Echter mijn broden in het bakblik worden aan de onderkant niet goed gaar. Er zit wel een korst omheen, maar je ziet nog donkere plekjes en de onderkant klinkt niet hol. De bovenkant is prachtig.

 2. beste remon,
  ik ben een beginnende thuisbakker en ik zou uren kunnen lezen op je website!!!!
  ik doe veel wijsheid op maar zoals je zegt: oefenen en nog eens oefenen.
  hartelijk dank voor het delen van je ervaring.
  groetjes, Martine