Wanneer is mijn brood klaar om te bakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. wat een mooie informatie vind ik alleen al onder dit hoofdstuk rijzen. Ik bak een roggebrood, voor het eerst, in Zuid-Afrika, en moet goed plannen: lukt het nog voor of bak ik na de stroomonderbrekingen! Het brooddeeg moet eerst fermenteren en rijst daarbij ook al.
  Een mens improviseert wat af. Komt vast goed.
  Succes en baie dankie voor de overgedragen kennis en aardigheid.
  Lidy

 2. Heb een desembrood gebakken, maar ben niet zo tevreden. De eerste Rijs had ik een hele nacht buiten gelaten. Daarna gekneed en op de werkbank geslagen om de lucht eruit te slaan. In een plastic kom met een natte doek erop en weer buiten de koelkast laten rijzen. Dit zou denk ik tot 2 uren moeten staan. Omdat ik geen tijd had heb ik het deeg in de koeling bewaard.bleef even rijzen.dus niet goed. In de oven is doe wat gezakt.
  Wat zou ik kunnen doen?
  En met een stoomoven? Hoeveel vocht voor een desembrood en hoelang in de oven op welke temp?

 3. Bedankt voor de talrijke leerrijke tips bij het maken van brood.Vind het super leuk en neem er ook tijd voor .Ga zeker nog recepten van jou uitproberen en raadgevingen in praktijk brengen.Vriendelijke groeten en hartelijk dank .

  1. Dank voor je toevoeging, Micha! Ik heb al een filmpje over het insnijden van deeg en wanneer je dat over het algemeen doet. Wellicht zal ik er ook eens een artikel aan wijden.

   Rémon