Wat is deeg hydratatie?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. Ik ben een enthousiaste beginneling.
    Ik maak gebruik van volkorenmeel dat bij de Welkoop te verkrijgen is. (Soezie)
    Niet goedkoop maar het leek mij kwalitatief wel ok.
    De eerste broden waren wel lekker maar erg compact en dus ging ik experimenteren. Extra water leverde al een luchtiger resultaat. Nu heb ik een mix van 400 gr Soezie en 100 gram tarwemeel. Dat levert een heerlijk vol, luchtig brood op. Ik ben ook niet zuinig met gist. Als er 8 gram staat kieper ik er meestal 12 in. En 10 gram suiker.
    Dan wordt er ook beweert dat gist niet in contact mag komen met zout.
    Daarom ga ik als volgt te werk. Ik plaats een kom op een elektronisch keukenweegschaal waarvan je het begin gewicht telkens op 0 kunt zetten.
    1. schaal op nul, 12 gram gist.
    2. schaal op nul, 12 gram broodverbeteraar.
    3. schaal op nul, 10 gram suiker.
    4. schaal op nul, 400 gram Soezie en 100 gram tarwemeel.
    5. schaal op nul, 8 gram zout.
    6. Alles goed door mekaar husselen.
    7. 340 ml lauw water erbij.
    8. schaal op nul, 15 gram vloeibare boter erin
    9. Flink doorroeren
    10. Keukenmixer 10 minuten
    11. 40 minuten in de kom laten rijzen.
    12. Plat drukken en in de bakvorm (anti aanbak van de Action, kost 2,99)
    13. Heteluchtoven op 40 graden en 40 minuten laten rijzen.
    14. Oven op 200 en ca 40 minuten afbakken.

    Mijn vraag is, hoe en wanneer voeg ik extra ingrediënten toe, zoals noten of muesli ?

    En klaar is de