Focaccia en meergranen met heel gekookte Rogge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Geachte Lezer ,
  IK heb een broodblik bij bakhuis besteld.
  De maten zijn lengte 24 cm x breedte 16 cm x hoogte 12 cm. volgens omschrijving inhoud 1800 gram.
  Met jouw rekenmethode moet je 1440 gram volkorenmeel gebruiken .
  Ik kan met mijn BWSM4 spiraalkneder wel 3 kg meel een deeg draaien.
  Is deze hoeveel heid volkorenmeel wel nodig ??????
  Kan je mij hier over informeren
  Hartelijke dank voor beantwoorden van mijn vraag.
  Vriendelijke groeten, Sander Rouw

  1. Dag Sander,

   Mijn rekenmethode is een inschatting (zoals er bij staat, dit blik heeft behoorlijk niet ‘reguliere’ verhoudingen dus in dit geval niet echt toepasbaar). Om te beginnen zou ik in dit geval starten met het aanbevolen deeggewicht (dus niet volkorenmeel gewicht!) van de leverancier, aan de hand van de uitkomst in volume zou ik vervolgens bijstellen, ieder meel geeft tenslotte een iets ander resultaat. Je kunt hier bijvoorbeeld een recept uitrekenen naar 1800 gram deeggewicht > Vanaf formule: https://bakkerijremon.nl/recept-schalen-obv-formule/ Vanaf grammen > https://bakkerijremon.nl/recept-schalen-obv-grammen/

   Succes!

 2. Als droog stof te laag is onder het wettelijk gewicht heel brood
  Bijvoorbeeld 450 gr
  Welke berekenen moet je dan toepassen om 500 gr te krijgen

 3. Hoi ik snap heel de berekeningen niet komt niet binnen bij mij.
  Ik moet een brood van 900 gram als recept maken maar ik ben nu uren bezig ik kom er niet uitpfppfp
  Moet een volkeren brood worden
  Kan jij mij wat tip geven. super bedankt.

  gr Silvia

  1. Hoi Silvia, makkelijker dan hoe het hier omschreven is, kan ik het niet maken. Misschien is er iemand in je directe omgeving die met je mee kan lezen. Dan komen jullie er samen vast uit!