Focaccia en meergranen met heel gekookte Rogge

Soortgelijke berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Geachte Lezer ,
  IK heb een broodblik bij bakhuis besteld.
  De maten zijn lengte 24 cm x breedte 16 cm x hoogte 12 cm. volgens omschrijving inhoud 1800 gram.
  Met jouw rekenmethode moet je 1440 gram volkorenmeel gebruiken .
  Ik kan met mijn BWSM4 spiraalkneder wel 3 kg meel een deeg draaien.
  Is deze hoeveel heid volkorenmeel wel nodig ??????
  Kan je mij hier over informeren
  Hartelijke dank voor beantwoorden van mijn vraag.
  Vriendelijke groeten, Sander Rouw

  1. Dag Sander,

   Mijn rekenmethode is een inschatting (zoals er bij staat, dit blik heeft behoorlijk niet ‘reguliere’ verhoudingen dus in dit geval niet echt toepasbaar). Om te beginnen zou ik in dit geval starten met het aanbevolen deeggewicht (dus niet volkorenmeel gewicht!) van de leverancier, aan de hand van de uitkomst in volume zou ik vervolgens bijstellen, ieder meel geeft tenslotte een iets ander resultaat. Je kunt hier bijvoorbeeld een recept uitrekenen naar 1800 gram deeggewicht > Vanaf formule: https://bakkerijremon.nl/recept-schalen-obv-formule/ Vanaf grammen > https://bakkerijremon.nl/recept-schalen-obv-grammen/

   Succes!