Wat is een deegkrabber?
Basis Begrippen Gereedschappen Opmaken Veelgestelde vragen Wat is...?

Wat is een deegkrabber?

Een deegkrabber is een heel handig gereedschap tijdens het bakken van brood! Je gebruikt het bijna in ieder stadium van het broodbak proces. Maar wat is een deegkrabber precies?

Wat is een deegkrabber en waarom is het handig?

Een deegkrabber is (vaak) een soort plastic plat ‘mes’ of krabber in verschillende formaten en vormen. Een deegkrabber is een verlenging van je arm wanneer het gaat om het verwerken en bewerken van deeg.

Het grote voordeel is dat je er mooi een kom mee kunt leegschrapen, je makkelijk een deeg kan snijden en verdelen en het ook nog eens helpt bij het opbollen en vormen van je brood. Je kunt je deegkrabber bijvoorbeeld gebruiken om je bol deeg over je werkblad te bewegen en hem zo onder spanning brengen. Deze spanning is erg belangrijk voor de uiteindelijke vorm van je brood.

Wat ook fijn is aan een deegkrabber is dat een deeg met een hogere hydratatie hier minder snel aan vast blijft plakken. Bij soepele bewerking van het deeg (in snelle bewegingen) zul je merken dat het opbollen en vormen van je deeg bij een hogere hydratatie een stuk makkelijker gaat met je deegkrabber.

Verschillende soorten deegkrabbers

Deegkrabbers zijn er in verschillende soorten en maten. Ze zijn er van plastic, kunststof en verschillende kleuren. Een deegkrabber met een afgeronde kant vind ik persoonlijk erg fijn voor het bewerken van een deeg in een kom. Een erg handig hulpmiddel om alles uit de kom los te krijgen. Een deegkrabber in een rechthoekige vorm vind ik erg fijn om deeg te snijden en te gebruiken bij bijvoorbeeld het opbollen of vormen van mijn brood.

Een ronde deegkrabberEen rechthoekige deegkrabber
Een afgeronde en rechthoekige deegkrabber
Delen:

Foutje gevonden?

Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.

Soortgelijke berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *