Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. Welke meel kan ik het beste gebruiken voor gluten vrij desem brood? ivb met het structuur?
    er zijn zoveel gluten vrij meelsoorten.

    1. Hoi Rinus, helaas kan ik je niet adviseren over glutenvrij. Mijn focus ligt op glutenhoudende broden en technieken die daar bij aansluiten. Wellicht kun je eens kijken bij Annemieke Glutenvrij, Aya Glutenvrij of Marike Bol.

      -Rémon

  2. Beste Rémon,
    Complimenten voor je informatieve website.
    Ik heb een vraag:
    Je meldt dat ‘over het algemeen van bloem of meel van Nederlandse bodem minder mooi brood bakken dan bloem of meel uit bijvoorbeeld Frankrijk, Italië of bepaalde delen van Amerika (warm landklimaat).’
    De Nederlandse molens werken veel met Nederlandse granen. Ik werk met volel. Zijn die producten minder van kwaliteit en moet ik meel in Frankrijk bestellen?

    1. Beste Peter, de ingrediënten zijn niet per definitie slecht, helemaal niet wanneer jij er al goed met kunt werken en het resultaat naar wens is. Nederlandse granen worden over het algemeen ook steeds meer ‘bakwaardig’. Wel blijft het zo dat je bepaalde eigenschappen nodig hebt bij bepaalde producten. Met vervangers kan het uiteraard ook, maar zul je iets andere resultaten krijgen (andere ovenwerking, minder volume, minder draagkracht etc.). Zie ook: https://bakkerijremon.nl/leveranciers-van-grondstoffen-en-gereedschappen/

      – Rémon