Wit Busbrood (Tarwe)
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Wit Busbrood
Wil je zelf een Wit Busbrood bakken van Tarwebloem? Dan is dit recept wat voor jou! Dit is hetzelfde recept als mijn basisrecept die je hier kunt vinden. Echter komt in dit recept enkel het busbroodmodel aan bod. Wil je hem als vloerbrood of plaatbrood bakken? Dat kan ook! Een (bijna) niet verrijkt deeg bak je het liefst als vloerbrood, maar als plaatbrood kan ook.
Welk bakblik?
Dit recept is goed voor het vullen van 1 busbroodblik van circa 300x105x85 mm. Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.
- Bakblik alusteel 300x105x85 mm
- Bakblik blauwstaal 300x105x85 mm
- Welk materiaal bakvorm past bij mij?
Wit Busbrood (Tarwe)
3
uur40
minutenIngrediënten zijn afgerond op basis van de formule die onder het recept staat weergegeven.
INGREDIËNTEN
550 gram Tarwebloem (bij voorkeur geen supermarktbloem, zie deze pagina voor geschikte grondstoffen)
330 gram Water
10 gram Zout
8 gram Instant Gist
11 gram Roomboter
Instructies
- Alle ingrediënten kneden tot een soepel deeg. Wanneer het deeg goed gekneed is bol je het deegstuk op en laat het rijzen tot circa dubbel volume.
Bak je 2 of meer broden? Verdeel dan direct na het kneden het deeg in het gewenste aantal deegstukken. Bol de deegstukken op en laat rijzen tot circa dubbel volume. - Ontgas het deegstuk/de deegstukken en punt hem/ze op. Laat circa 30 minuten ontspannen.
- Het deegstuk/de deegstukken opmaken als busbrood, plaats daarna in het ingevette blik.
- Zet het deeg weg voor de narijs. Wanneer het deeg klaar is met rijzen bak je het brood circa 20 minuten op 220 graden (met stoom), verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 200 graden en bak nog ongeveer 20 minuten verder. Kleurt het te snel? Draai dan de oven wat verder terug.
- Laat op een koelrekje volledig afkoelen, hierna pas aansnijden.
Receptvideo
BAKKERSFORMULE
- 100% Tarwebloem (bij voorkeur geen supermarktbloem, zie deze pagina voor geschikte grondstoffen)
- 60% Water
- 1,8% Zout
- 1,4% Instant Gist
- 2% Roomboter
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Mooi recept! Gebruik je ook een pizzasteen voor busbroden?
Soms wel, als hij toch in de oven ligt dan zet ik de blikken er gewoon op. Dat kan in een vloer- of deckoven ook gewoon. 🙂