Wit Busbrood (Tarwe)
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Wit Busbrood
Wil je zelf een Wit Busbrood bakken van Tarwebloem? Dan is dit recept wat voor jou! Dit is hetzelfde recept als mijn basisrecept die je hier kunt vinden. Echter komt in dit recept enkel het busbroodmodel aan bod. Wil je hem als vloerbrood of plaatbrood bakken? Dat kan ook! Een (bijna) niet verrijkt deeg bak je het liefst als vloerbrood, maar als plaatbrood kan ook.
Receptenbundel busbroden – 4 recepten
Receptenbundel voor busbroden – 4 recepten als afdrukbare PDF. Recepten voor een broodbus van 300x105x85 mm.
- Wit Tarwe Busbrood
- Bruin Tarwe Busbrood
- Volkoren Tarwe Busbrood
- Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel
Inclusief document waarop QR-codes staan naar instructievideo’s.
Slechts € 3,95 – direct in huis, onbeperkt afdrukken & vies maken is dus geen probleem!
Welk bakblik?
Dit recept is goed voor het vullen van 1 busbroodblik van circa 300x105x85 mm. Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.
- Bakblik alusteel 300x105x85 mm
- Bakblik blauwstaal 300x105x85 mm
- Welk materiaal bakvorm past bij mij?
BAKKERSFORMULE
- 100% Tarwebloem (bij voorkeur geen supermarktbloem, zie deze pagina voor geschikte grondstoffen)
- 60% Water
- 1,8% Zout
- 1,4% Instant Gist
- 2% Roomboter
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Mooi recept! Gebruik je ook een pizzasteen voor busbroden?
Soms wel, als hij toch in de oven ligt dan zet ik de blikken er gewoon op. Dat kan in een vloer- of deckoven ook gewoon. 🙂
Beste ? Bij het bakken is het hete lucht of boven en onderwarmte ? Mvg ,laszlo
Hoi Gojda,
Bij voorkeur altijd met boven- en onderwarmte, enkele uitzonderingen daargelaten. Zie ook: https://bakkerijremon.nl/het-bakken-van-je-brood-hoe-warm-en-welke-manier/
Groet, Rémon