Wit Plaatbrood (Tarwe)
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Wit Plaatbrood
Wil je zelf een Wit Plaatbrood bakken van Tarwebloem? Dan is dit recept wat voor jou! Dit is hetzelfde recept als mijn basisrecept die je hier kunt vinden. Echter komt in dit recept enkel het plaatmodel aan bod. Een (bijna) niet verrijkt deeg bak je het liefst als vloerbrood, maar als plaatbrood kan deze ook nog wel.
Dit recept is geschikt voor een bakplaat van een ‘standaard’ thuisoven. Eén brood past sowieso op de plaat, wil je er twee bakken? Dat kan krap worden. Zorg dat de broden voldoende afstand hebben van elkaar. Probeer er eventueel eerst een, ruimte voldoende over? Dan kun je de volgende keer een dubbele hoeveelheid maken. De onderstaande hoeveelheid opdelen in twee kan ook, maar dan zal de baktijd wel veranderen (een kleiner brood is desnoods eerder gaar).
BAKKERSFORMULE
- 100% Tarwebloem (bij voorkeur geen supermarktbloem, zie deze pagina voor geschikte grondstoffen)
- 60% Water
- 1,8% Zout
- 1,4% Instant Gist
- 2% Roomboter
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.