Brood bakken Basisrecept Vloerbrood

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

  1. Wat een goed recept, duidelijke filmpjes en uitleg. Eindelijk een heerlijk goed gerezen wit brood gebakken dankjewel
    LG Gerda

  2. Yes yes yes!
    Eindelijk een goed en duidelijk recept!
    Ik woon in Zweden en hoe mooi en prachtig dit land ook is, brood bakken dat kunnen ze voor geen meter!
    Nu elke dag heerlijk vers Hollands brood dankzij jou recepten en goede uitleg!
    Duizend maal dank!
    Liefs, Myrte

  3. Dit is het favoriete brood geworden bij ons thuis. Nu vraag ik me echter af. Kan je bij dit recept het bloem vervangen met bijv 8granen meel of tarwe meel?

    1. Dat durf ik niet te zeggen, dat hangt er af van wat er allemaal in het 8-granenmeel zit. Niet iedere mix is geschikt voor langere fermentaties, als er reeds gist in zit dan wordt het hem sowieso niet.

  4. Hoi Remon, kan ik het water vervangen door melk?

    Ik gebruik dit recept ook voor rozijnenbrood maar kan ik niet beter dan een recept voor brioche gebruiken?

    groetjes Gerda

    1. Hoi Gerda,

      Voor rozijnenbrood zou ik inderdaad het deeg verrijken met boter en/of melk. Let wel op dat melk ook uit droge bestanddelen bestaat en je dus meer melk zou moeten gebruiken dan water.

      Een briocherecept toepassen is ook een goed idee!

      Rémon