Witte Sesam Krusties
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Zelf Witte Sesam Krusties bakken
Wil je zelf aan de slag om lekkere knapperige witte broodjes te bakken met sesamzaad? Met dit recept voor Witte Sesam Krusties bak je jouw eigen vierkante knapperige sesambroodjes. Dit recept is een variant op de Sesam Krusties van Deen supermarkten. Het recept is gemaakt naar aanleiding van een vraag in een facebookgroep.
Dit recept is goed voor het vullen van 2 standaard bakplaten. Je krijgt dan 12 broodjes van ongeveer 70 gram. Je kunt ze na elkaar bakken (1 bakplaat in de koelkast laten rijzen, de andere op kamertemperatuur, bak dan met boven- en onderwarmte). Je kunt ook beide platen gelijkertijd bakken. Bak dan met hetelucht en verlaag de temperatuur met 20 graden.
BAKKERSFORMULE
- 100% Tarwebloem (Bijv. Patent Extra)
- 60% Water
- 1,8% (Bakkers)zout
- 1% Instant Gist
- 2% Olijfolie
- 1,8% witte basterdsuiker
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Ik maak ze regelmatig. Maak er ook soort kampioentjes van. Door wat bloem te vervangen door volkorenmeel en de onderkant met zonnebloempitten en bovenkant met een zadenmix te doen.
Heerlijke broodjes!!