Witte Sesam Krusties
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Wil je zelf aan de slag om lekkere knapperige witte broodjes te bakken met sesamzaad? Met dit recept voor Witte Sesam Krusties bak je jouw eigen vierkante knapperige sesambroodjes. Dit recept is een variant op de Sesam Krusties van Deen supermarkten. Het recept is gemaakt naar aanleiding van een vraag in een facebook groep.
Dit recept is goed voor het vullen van 2 standaard bakplaten. Je krijgt dan 12 broodjes van ongeveer 70 gram. Je kunt ze na elkaar bakken (1 bakplaat in de koelkast laten rijzen, de andere op kamertemperatuur, bak dan met boven- en onderwarmte). Je kunt ook beide platen gelijkertijd bakken. Bak dan met hetelucht en verlaag de temperatuur met 20 graden.
Witte Sesam Krusties
3
uur22
minutenINGREDIËNTEN
500 gram Tarwebloem (Bijv. Patent Extra)
300 gram Water
9 gram (Bakkers)zout
5 gram Instant Gist
10 gram Olijfolie
9 gram witte basterdsuiker
- Voor de topping
Melk
Licht sesamzaad
Instructies
- Alle ingrediënten kneden tot een soepel deeg. Wanneer het deeg goed gekneed is zet je het weg voor de bulkrijs.
- Wanneer in volume verdubbeld doorslaan en opbollen, 20 minuten rust.
- Deegstuk bebloemen en tot een rechthoek uitdrukken. Snij met een deegkrabber 12 vierkante deegstukken van het deeg.
- Strijk de vierkantjes in met melk en druk ze in het sesamzaad.
- Zet het deeg weg voor de narijs. Wanneer het deeg klaar is met rijzen bak je 10 minuten met stoom en 12 minuten zonder stoom op 220c. (Dubbellaags 200c hetelucht). Bak tot het brood gaar is en de gewenste kleur heeft.
- Laat op een koelrekje afkoelen.
- Geniet!
BAKKERSFORMULE
- 100% Tarwebloem (Bijv. Patent Extra)
- 60% Water
- 1,8% (Bakkers)zout
- 1% Instant Gist
- 2% Olijfolie
- 1,8% witte basterdsuiker
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.