Zacht Wit Tarwe Casinobrood
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Zacht Wit Tarwe Casinobrood
Wil je zelf een Zacht Wit Casinobrood maken? Dan is dit recept misschien wel wat voor jou. In de basis is de samenstelling hetzelfde als voor dit brood: Zacht zoet witbrood met vanillesuiker en kardemom. Er zit alleen wat minder suiker en gist in, verder ‘mist’ de kardemom.
Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij Bakkerijwereld). Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.
Je kunt dit brood ook prima bakken in een ander blik (zonder deksel). Gebruik in dat geval wel stoom tijdens het bakken en verlaag eventueel de temperatuur. Het bakblik dat ik gebruik is licht van kleur, indien je een donkere gebruikt (blauwstaal bijvoorbeeld) verlaag dan de temperatuur met circa 20 graden (een blauwstalen blik kan beter warmte geleiden dan alusteel, deze is licht van kleur).
Zacht Wit Tarwe Casinobrood
3
uur45
minutenINGREDIËNTEN
Instructies
- Van alle ingrediënten (behalve de boter) een soepel deeg kneden, aan het begin zal het deeg wat droog aanzien. Wanneer het deeg goed is samengekomen en er goede glutenontwikkeling is, voeg je de boter in etappes toe. Kneedt het deeg volledig af tot een goed sterk vliesje, het deeg zal nauwelijks plakken.
- Als het deeg goed gekneed is, bol je het deeg op en laat je het rijzen tot dubbel volume.
- Punt het deegstuk vervolgens op. Laat circa 30 minuten ontspannen.
- Het deegstuk opmaken als busbrood (langmaken), plaats daarna in het ingevette blik.
- Zet het deeg weg voor de narijs. Wanneer het deeg klaar is met rijzen bak je het brood 45 minuten op 230 graden, stoom is niet nodig omdat er een deksel op het blik zit. Wanneer het brood gaar is los je het direct uit het blik.
- Laat op een koelrekje afkoelen.
Receptvideo
BAKKERSFORMULE
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Ik zou ipv melk melkpoeder willen gebruiken.
Weet je welke verhouding water/volle melkpoeder ik moet gebruiken. Laatste brood wat ik gebakken heb, heb ik 11% melkpoeder gebruikt (wat trouwens goed smaakte).
Hoi Bert, om dat te berekenen kun je de volgende rekenmachine gebruiken: https://bakkerijremon.nl/melkpoeder-converter/
Ik bak wit casinobrood met water ipv melk. Kan het zijn dat het brood hierdoor harder wordt als ik er een tosti van maak.
Dat zou kunnen. Een deeg met melk kleurt sneller in het tosti-ijzer. De melksuikers die in het deeg zitten worden niet door de gist omgezet, er blijft dus meer melksuiker over tijdens en na het bakken. Omdat het tostibrood dan sneller kleurt, doe je het waarschijnlijk minder lang in het ijzer, waardoor het op zijn beurt dus minder hard/droger wordt, maar wel de kleur geeft.