Zacht Wit Tarwe Casinobrood
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Zacht Wit Tarwe Casinobrood
Wil je zelf een Zacht Wit Casinobrood maken? Dan is dit recept misschien wel wat voor jou. In de basis is de samenstelling hetzelfde als voor dit brood: Zacht zoet witbrood met vanillesuiker en kardemom. Er zit alleen wat minder suiker en gist in, verder ‘mist’ de kardemom.
Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij Bakkerijwereld). Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.
Volg een workshop brood bakken bij Rémon
Na afloop van een workshop weet jij precies wat je doet om tot een bepaald resultaat te komen. Misschien nog wel belangrijker, je begrijpt ook waarom! Zo kun jij vol zelfvertrouwen de juiste keuzes maken tijdens het bakken van jouw eigen brood.
Je kunt dit brood ook prima bakken in een ander blik (zonder deksel). Gebruik in dat geval wel stoom tijdens het bakken en verlaag eventueel de temperatuur. Het bakblik dat ik gebruik is licht van kleur, indien je een donkere gebruikt (blauwstaal bijvoorbeeld) verlaag dan de temperatuur met circa 20 graden (een blauwstalen blik kan beter warmte geleiden dan alusteel, deze is licht van kleur).
Zacht Wit Tarwe Casinobrood
3
uur45
minutenINGREDIËNTEN
Instructies
- Van alle ingrediënten (behalve de boter) een soepel deeg kneden, aan het begin zal het deeg wat droog aanzien. Wanneer het deeg goed is samengekomen en er goede glutenontwikkeling is, voeg je de boter in etappes toe. Kneedt het deeg volledig af tot een goed sterk vliesje, het deeg zal nauwelijks plakken.
- Als het deeg goed gekneed is, bol je het deeg op en laat je het rijzen tot dubbel volume.
- Punt het deegstuk vervolgens op. Laat circa 30 minuten ontspannen.
- Het deegstuk opmaken als busbrood (langmaken), plaats daarna in het ingevette blik.
- Zet het deeg weg voor de narijs. Wanneer het deeg klaar is met rijzen bak je het brood 45 minuten op 230 graden, stoom is niet nodig omdat er een deksel op het blik zit. Wanneer het brood gaar is los je het direct uit het blik.
- Laat op een koelrekje afkoelen.
Receptvideo
BAKKERSFORMULE
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.