Zacht Wit Tarwe Casinobrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

4 Reacties

  1. Ik zou ipv melk melkpoeder willen gebruiken.
    Weet je welke verhouding water/volle melkpoeder ik moet gebruiken. Laatste brood wat ik gebakken heb, heb ik 11% melkpoeder gebruikt (wat trouwens goed smaakte).

  2. Ik bak wit casinobrood met water ipv melk. Kan het zijn dat het brood hierdoor harder wordt als ik er een tosti van maak.

    1. Dat zou kunnen. Een deeg met melk kleurt sneller in het tosti-ijzer. De melksuikers die in het deeg zitten worden niet door de gist omgezet, er blijft dus meer melksuiker over tijdens en na het bakken. Omdat het tostibrood dan sneller kleurt, doe je het waarschijnlijk minder lang in het ijzer, waardoor het op zijn beurt dus minder hard/droger wordt, maar wel de kleur geeft.