Zachte Bruine Puntjes (Tarwe)
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Zachte Bruine Puntjes van Tarwe
Ben je op zoek naar een recept voor zachte bruine puntjes? Hieronder een recept voor lekkere luchtige en zachte bruine puntjes. Mooi aan elkaar gebakken zoals je ze ook bij de warme bakker kunt vinden. Heerlijk genieten!
Receptenbundel zachte en krokante broodjes – 4 recepten
Receptenbundel zachte en krokante broodjes – 4 recepten als afdrukbare PDF.
- Afgestoken vloerbroodjes – 12 stuks
- Witte pistolets – 8 stuks
- Zachte bruine puntjes – 12 stuks
- Zachte witte bollen – 12 stuks
Slechts € 3,95 – direct in huis, onbeperkt afdrukken & vies maken is dus geen probleem!
Zachte bruine puntjes zijn er in vele soorten, wat hebben ze gemeen?
Zachte bruine puntjes, zachte bruine bolletjes, zachte witte puntjes, zachte witte bolletjes, met vulling of zonder. Wat deze zachte broodjes recepten allemaal delen (nou ja, de meeste dan) is het gebruik van vetstoffen in het deeg. Deze vetstoffen (ook de melk) zorgen ervoor dat je broodjes zachter worden dan wanneer je bolletjes zou maken met water en weinig of geen vet.
BAKKERSFORMULE
- 50% Patentbloem
- 50% Volkoren Tarwemeel
- 71% Volle melk
- 1,8% Zout
- 2% Instant Gist
- 10% Roomboter
- 3% Kristalsuiker
Tip over groen verwerken van zacht kleinbrood
Zacht kleinbrood kun je ook groen verwerken. Wanneer je een deeg groen gaat verwerken, betekent dit dat er nog maar weinig of geen lucht in het deeg zit. Je kunt dan dus direct na het kneden het deeg verdelen en verder verwerken. Je past dan dus geen bulkrijs of voorrijs toe. Deze werkwijze geeft wat minder ovenwerking en zorgt ervoor dat je de broodjes gladder kunt opmaken. Er is namelijk geen lucht die probeert te ontsnappen tijdens het vormen. Zo heb je dus minder kans op blaasjes onder de korst. Wanneer je puntjes maakt verdeel je direct na het afkneden, bol je op, laat je ontspannen en vorm je er vervolgens puntjes van. Let wel op dat je dit alleen bij erg verrijkt deeg doet. Een niet verrijkt deeg is meer afhankelijk van de fermentatie voor de smaak, bij een verrijkt deeg geven vooral de toevoegingen smaak (vetstof, suikers etc.).
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Super recept. Bak deze puntjes regelmatig. Heb ontdekt dat ik met het volkorenmel dat ik gebruik iets meer water nodig heb om ze lekker luchtig te krijgen.
Mijn vraag is: kan ik deze ook maken met alleen volkorenmeel???
Welke aanpassingen zou ik dan moeten doen???
Ben nog nergens een goed recept tegen gekomen voor zachte broodjes/puntjes van 100%
volkorenmeel.
Alvast super bedankt
Nu voor de derde keer gebakken en elke keer top ,een stuk beter dan die van een concurent,die na het bakken elke keer de volgende dag droog waren .
Nu bak ik 12 broodjes 8 in de vriezer en lekker smikkelen (broodje kroket,kennen ze niet in Frankrijk)hoe dan ook een groot compliment