Zachte Volkoren Meergranen Bollen
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Wil je zelf zachte volkoren bollen bakken? Deze Zachte Volkoren Meergranen Bollen hebben een zacht kruim en geen toegevoegde suikers. Een echte vezelbom. Indien je de bollen nog zachter wilt, kun je 8% zachte roomboter toevoegen.
Voor deze bollen ging ik uit van 80 gram deeg per bol, ik maakte er 20 dus nam 1600 gram als totaal deeggewicht (1 bakplaat).
Inhoudsopgave
Zachte Volkoren Meergranen Bollen
3
uur13
minutenINGREDIËNTEN
543 gram Volkoren Tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland meel)
271,5 gram Volkoren Speltmeel (Ik gebruikte Speltmeel van Albona)
90,5 gram Volkoren Roggemeel (Ik gebruikte Roggemeel van Korenmolen De Leeuw in Lettele)
615,4 gram Water
16,3 gram Zout
9 gram Instant Gist
54,3 gram Volle Melkpoeder
- Voor het bestrijken voor en na het bakken
Gesmolten roomboter
Instructies
- Alle ingrediënten kneden tot een soepel deeg. Wanneer het deeg goed gekneed is zet je het weg voor de bulkrijs.
- Wanneer in volume verdubbeld doorslaan en nogmaals laten rijzen tot half in volume verdubbeld.
- Deeg verdelen en voorvormen.
- Bol het deeg op, na een half uur nogmaals ontgassen en opbollen.
- Zet het deeg weg voor de narijs. Wanneer het deeg klaar is met rijzen bestrijk je de bollen met gesmolten roomboter en bakt op 230 graden (zonder stoom) tot het brood gaar is.
- Bestrijk direct uit de oven met gesmolten boter en laat op een koelrekje afkoelen onder een vochtige katoenen doek.
- Brood bewaren in een plastic broodzak.
BAKKERSFORMULE
Veel hulp ontvangen? Geef wat terug!
Is de informatie die je op mijn website kunt vinden ook waardevol voor jou? Heeft het ook jou geholpen of heb je weer nieuwe dingen geleerd? Is het kwartje gevallen waardoor je nu weet waarom iets mis ging? Wil je mij bedanken? Door een donatie te doen geef je wat terug voor de tijd, energie en passie die ik in deze website steek.
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Over advertenties: Ik probeer ze zo min mogelijk te laten storen tijdens je bezoek. Ik heb ze wel nodig om deze website te kunnen onderhouden.
Hallo Remon, vraagje wat is het totaal meelgewicht van de zachte volkoren meergranen bollen? wil ze graag maken maar hoeveel meel heb ik dan in totaal nodig? groetjes Rieky
Hallo Rieky, ik maakte bollen van 80 gram deeg per stuk. Als je er bijvoorbeeld 16 wilt maken dan vul je 1280 gram deeggewicht in in de rekenmachine 🙂
Hoi Remon,
Als ik het water en volle melkpoeder wil vervangen door volle melk, hoeveel % melk heb ik dan nodig?
Ineke
Hoi Ineke, Het gewicht van de poeder en het water samen is een goed uitgangspunt. Dus beide percentages bij elkaar op 🙂