Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reacties

 1. Toevallig op deze pagina beland en gisteren dit recept geprobeerd.

  Ik heb een oven op (camping) gas zonder thermostaat en alleen onderwarmte en moet wat spelen met de temperatuur (losse oventhermometer) en de tijd. Ik denk dat mijn bakblik kleiner is dan de doorsnee.

  Het recept heb ik gehalveerd en tien bollen gemaakt van: de goedkoopste bloem, melk, verse gist, roomboter, zout en maanzaad.
  Het rijzen duurde het langst en heb ik gewoon op zicht gedaan. Het is fijn om te weten dat gist ook zijn werk doet bij lage temperaturen. De bollen zijn uitstekend gelukt. Ik heb geen water gebruikt in de oven tijdens het bakken.

  Dit was het eerste deeg (meestal tegenwoordig deeg zonder kneden) waarbij ik niet lang heb gekneed en ik tijdens de narijs gewoon een doek over het deeg kon leggen terwijl deze niet vastplakte.

  Binnenkort ga ik het zeker nog eens proberen.

  Mijn vraag is of suiker toevoegen bij gist nodig is of hoeft dit niet als je melk gebruikt?

  Dank u voor de goede informatie en mijn complimenten voor uw site.