Zachte witte puntjes (Tarwe)
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Zelf zachte witte puntjes bakken
Ben je op zoek naar een recept voor zachte witte puntjes? Hieronder een recept voor lekkere luchtige en zachte witte puntjes. Mooi aan elkaar gebakken zoals je ze ook bij de warme bakker kunt vinden. Heerlijk genieten!
Receptenbundel zachte en krokante broodjes – 4 recepten
Receptenbundel zachte en krokante broodjes – 4 recepten als afdrukbare PDF.
- Afgestoken vloerbroodjes – 12 stuks
- Witte pistolets – 8 stuks
- Zachte bruine puntjes – 12 stuks
- Zachte witte bollen – 12 stuks
Slechts € 3,95 – direct in huis, onbeperkt afdrukken & vies maken is dus geen probleem!
Hetzelfde als de bollen, maar dan anders gevormd
De samenstelling van deze zachte witte puntjes is exact hetzelfde als deze zachte witte bollen. Het enige verschil is de manier van vormen. Daarnaast gaan ze in twee rijen van zes op de plaat, in plaats van drie rijen van vier.
BAKKERSFORMULE
- 100% Patentbloem
- 67% Volle melk
- 1,8% Zout
- 2% Instant Gist
- 10% Roomboter
- 3% Kristalsuiker
Tip over groen verwerken van zacht kleinbrood
Zacht kleinbrood kun je ook groen verwerken. Wanneer je een deeg groen gaat verwerken, betekent dit dat er nog maar weinig of geen lucht in het deeg zit. Je kunt dan dus direct na het kneden het deeg verdelen en verder verwerken. Je past dan dus geen bulkrijs of voorrijs toe. Deze werkwijze geeft wat minder ovenwerking en zorgt ervoor dat je de broodjes gladder kunt opmaken. Er is namelijk geen lucht die probeert te ontsnappen tijdens het vormen. Zo heb je dus minder kans op blaasjes onder de korst. Wanneer je puntjes maakt verdeel je direct na het afkneden, bol je op, laat je ontspannen en vorm je er vervolgens puntjes van. Let wel op dat je dit alleen bij erg verrijkt deeg doet. Een niet verrijkt deeg is meer afhankelijk van de fermentatie voor de smaak, bij een verrijkt deeg geven vooral de toevoegingen smaak (vetstof, suikers etc.).
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.