Doorgaan naar inhoud

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis Recept Sjabloon.

  • Home
  • BasisUitvouwen
    • Je eerste brood bakken
    • Begrippen
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • GeavanceerdUitvouwen
    • Begrippen
    • Enzymen
    • Bijzondere broodvormen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
    • Werken met ‘andere’ graansoorten
  • ReceptenUitvouwen
    • Witbrood
    • Bruinbrood
    • Meergranenbrood
    • Volkorenbrood
    • Gistbrood
    • Desembrood
    • Roggebrood
  • RekenmachinesUitvouwen
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Inhoud broodbakblik berekenen
    • Desem of Levain rekenmachine
    • Melk(poeder) converter
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Bepaal droge stof in bloem of meel
  • Foutenanalyse
  • FAQ
  • NieuwsUitvouwen
    • Doe-het-zelf
    • Op bezoek bij…
    • Samenwerkingen
  • Video’s
  • MasterclassesUitvouwen
    • Zachte Witte Bolletjes
  • Contact
  • OverUitvouwen
    • Over Bakkerij Rémon
    • Mijn gereedschappen
    • Foto’s van broden
    • Zakelijk/Samenwerken
    • Leveranciers
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
    • Algemene voorwaarden
Masterclass
Doneren
Bakkerij Rémon

'Zelf brood leren bakken vanuit de basis,

Zoeken
Facebook Instagram YouTube
Bakkerij Rémon
Doneren

Zelf broodjes bakken – Zacht of krokant en knapperig

Wil je zelf broodjes bakken? Zoek je een recept voor het bakken van zachte broodjes of krokante en knapperige broodjes? Op deze pagina lees je een introductie over zowel zachte broodjes als krokante of knapperige broodjes! Naast de recepten kun je super veel handige informatie vinden die van jou een betere broodbakker gaan maken!

Leer brood bakken
Recepten voor broodjes
Masterclass

Recepten om zelf kleine broodjes te bakken

Zelf pitabroodjes bakken 2

Knapperige witte pitabroodjes

Geplaatst in: Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Recepten, Vloerbrood, Witbrood
Inhoudsopgave Zelf knapperige witte pitabroodjes makenPitabroodje als bedje voor je vlees of groenteWerkwijze bepaalt het soort broodKnapperige witte pitabroodjesIngrediëntenInstructiesNotitiesBAKKERSFORMULE Zelf knapperige witte pitabroodjes maken Ben je op zoek naar een recept voor knapperige witte pitabroodjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Deze broodjes bak je bij voorkeur op een steen of steel. Zorg dat deze…
Ga naar recept Knapperige witte pitabroodjes
Zachte witte melkbollen 3

Zachte witte melkbollen of vlechtbroodjes (gist of desem)

Geplaatst in: Bollen, Desembrood, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Recepten, Witbrood
Inhoudsopgave Zachte bolletjes recept voor zachte witte melkbollenVerschil tussen dit recept en het ‘originele’ receptVoor wanneer je ze met desem wilt bakkenZachte witte melkbollen (of vlechtbroodjes)IngrediëntenInstructiesReceptvideoNotitiesBAKKERSFORMULE (Gist)BAKKERSFORMULE (desem) Zachte bolletjes recept voor zachte witte melkbollen Ben je op zoek naar een recept voor zachte witte melkbolletjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Het is eigenlijk…
Ga naar recept Zachte witte melkbollen of vlechtbroodjes (gist of desem)
Witte Sesam Krusties - 5

Witte Sesam Krusties

Geplaatst in: Recepten, Brood met decoratie van zaden of pitten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Witbrood
Wil je zelf aan de slag om lekkere knapperige witte broodjes te bakken met sesamzaad? Met dit recept voor Witte Sesam Krusties bak je jouw eigen vierkante knapperige sesambroodjes. Dit recept is een variant op de Sesam Krusties van Deen supermarkten. Het recept is gemaakt naar aanleiding van een vraag in een facebook groep. Dit…
Ga naar recept Witte Sesam Krusties
Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Geplaatst in: Recepten, Broden met een kookstuk, Broden met kruiden of specerijen, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Meergranenbrood, Pistolets, Volkorenbrood
Dit recept voor Volkoren meergranen pistolets zit vol van smaak en heeft een zacht kruim. Door het gebruik van een Rogge Kookstuk kun je wat meer water kwijt in het deeg wat de versheid ervaring ten goede komt, door het gebruik van het kookstuk kon ik 73% water kwijt in het deeg (er verdampt ook…
Ga naar recept Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad
Zachte Volkoren Meergranen Bollen

Zachte Volkoren Meergranen Bollen

Geplaatst in: Recepten, Bollen, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Meergranenbrood, Volkorenbrood
Wil je zelf zachte volkoren bollen bakken? Deze Zachte Volkoren Meergranen Bollen hebben een zacht kruim en geen toegevoegde suikers. Een echte vezelbom. Indien je de bollen nog zachter wilt, kun je 8% zachte roomboter toevoegen. Voor deze bollen ging ik uit van 80 gram deeg per bol, ik maakte er 20 dus nam 1600…
Ga naar recept Zachte Volkoren Meergranen Bollen
Volkoren Pistolets

Simpele volkoren pistolets

Geplaatst in: Recepten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Pistolets, Volkorenbrood
Wil je zelf volkoren pistolets bakken? Met deze simpele volkoren pistolets kun je eindeloos variëren. Verwerk er bijvoorbeeld eens een Duitse Kruidenmelange doorheen. Geef ze meer smaak door een deel van het meel te verwerken in een Poolish, of gebruik eens een Pâte Fermentée. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Een keer suiker…
Ga naar recept Simpele volkoren pistolets

Wat maakt een zelfgebakken broodje zacht of krokant?

Wel of geen boter olie of ander vet in brooddeeg wanneer maak je welke keuze 3

Wel of geen boter, olie of ander vet in brooddeeg? Hoe maak je een keuze?

Geplaatst in: Ingrediënten, Basis, Begrippen, Veelgestelde vragen
Wanneer je brood gaat bakken heb je voor het gebruik van vet veel keuzes. Gebruik je geen vet of juist wel? En wanneer je wel vet gebruikt, welke soort vet gebruik je dan? Hoeveel gebruik je er van en welke functies en invloeden hebben vetten eigenlijk op een brooddeeg en het uiteindelijke brood? Om dit…
Verder lezen Wel of geen boter, olie of ander vet in brooddeeg? Hoe maak je een keuze?
Brood bakken in een vorm op een plaat of op de vloer hoe maak je een keuze

Brood bakken in een vorm, op een plaat of op de vloer?

Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Iedere broodsoort en iedere broodsamenstelling heeft een specifieke manier waarop je het brood het ‘beste’ kunt bakken. Naast de gekozen ovenfunctie, de oventemperatuur en de ingrediënten van het brood heeft ook hetgeen waar je het brood op of in bakt veel invloed op het eindresultaat. Als je brood gaat bakken heb je keuze uit: Het…
Verder lezen Brood bakken in een vorm, op een plaat of op de vloer?

Broodjes bakken: Hoe bak je zachte broodjes en hoe bak je harde broodjes?

Het bakken van je brood, hoe warm en welke manier?

Het bakken van je brood, hoe warm en welke manier?

Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Wanneer je een brood gaat maken moet je het vanzelfsprekend ook bakken.. Logisch, maar welke functie van de oven gebruik je en hoe warm bak je brood? Wanneer in het proces begin je eigenlijk met het voorverwarmen van de oven? In dit artikel leg ik uit hoe je in jouw oven bakt, hoe je jouw…
Verder lezen Het bakken van je brood, hoe warm en welke manier?
Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?

Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?

Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Soms lees je in een recept dat je het brood met stoom moet bakken. Maar waarom bak je met stoom? En hoe krijg je eigenlijk stoom in je oven (wanneer je geen stoomoven hebt)? In dit artikel leer je de waarom, de hoe en wat extra informatie over bakken met stoom. Inhoudsopgave Een brood bakken…
Verder lezen Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?
Brood bakken in een vorm op een plaat of op de vloer hoe maak je een keuze

Brood bakken in een vorm, op een plaat of op de vloer?

Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Iedere broodsoort en iedere broodsamenstelling heeft een specifieke manier waarop je het brood het ‘beste’ kunt bakken. Naast de gekozen ovenfunctie, de oventemperatuur en de ingrediënten van het brood heeft ook hetgeen waar je het brood op of in bakt veel invloed op het eindresultaat. Als je brood gaat bakken heb je keuze uit: Het…
Verder lezen Brood bakken in een vorm, op een plaat of op de vloer?

Volg een Masterclass brood bakken

Wil je naast het leren en bestuderen van alle handige theorie op deze website iets extra’s? Een Masterclass brood bakken is dan een goede keuze!

Iedere Masterclass richt zich heel specifiek op één soort brood. Na het volgen van die Masterclass ken jij alle fijne kneepjes om dat brood tot in perfectie te kunnen bakken, keer op keer! Eenmaal aangekocht komt de video in jouw bezit, je kunt hem dus altijd op je laptop, computer, telefoon of tablet bekijken!

Bekijk het volledige aanbod

Welke soort bloem, meel of volkorenmeel gebruik je voor broodjes bakken? Maakt het nog uit of ik zachte broodjes wil bakken of dat ik krokante of knapperige broodjes wil bakken?

Waaruit bestaat een graankorrel?

Wat is het verschil tussen bloem, meel en volkorenmeel?

Geplaatst in: Basis, Begrippen, Ingrediënten
Wanneer je begint met het bakken van brood vraag je jezelf wellicht het volgende af: Wat is het verschil tussen bloem, meel en volkorenmeel? In dit artikel zal ik ingaan op de basis van de verschillen tussen meel en bloem. Ook leer je waarom we vooral in Nederland de begrippen bloem en meel kennen en…
Verder lezen Wat is het verschil tussen bloem, meel en volkorenmeel?
Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?

Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?

Geplaatst in: Basis, Ingrediënten, Veelgestelde vragen
Inhoudsopgave Voordat je bloem of meel gaat kopenWaar zitten die glutenvormende eiwitten in?Welke bloem of meel moet ik dan kopen?Hoe kan het dat ‘fabrieksmeel’ vaak consistente bakeigenschappen heeft en meel van een molen waar graan ambachtelijk verwerkt is niet?Graansoorten die erg lekker zijn in je brood maar je brood altijd compacter maken door geen of…
Verder lezen Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?

Ik wil wat anders dan zelf broodjes bakken, welke recepten heb je nog meer?

Zelf pitabroodjes bakken 2

Knapperige witte pitabroodjes

Geplaatst in: Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Recepten, Vloerbrood, Witbrood
Inhoudsopgave Zelf knapperige witte pitabroodjes makenPitabroodje als bedje voor je vlees of groenteWerkwijze bepaalt het soort broodKnapperige witte pitabroodjesIngrediëntenInstructiesNotitiesBAKKERSFORMULE Zelf knapperige witte pitabroodjes maken Ben je op zoek naar een recept voor knapperige witte pitabroodjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Deze broodjes bak je bij voorkeur op een steen of steel. Zorg dat deze…
Ga naar recept Knapperige witte pitabroodjes
Bruin desembrood met Rode Wintertarwe en Zwarte Emmer

Bruin desembrood met Rode Wintertarwe en Zwarte Emmer

Geplaatst in: Desembrood, Boule, Bruinbrood, Gekneed deeg, Recepten, Vloerbrood
Inhoudsopgave Recept voor een lichtbruin desembrood van Slaege Rode Wintertarwe, Slaege Zwarte Emmer en tarwebloem.Het recept gaat uit van kneden, kan ik ook een ‘niet kneden’ methode gebruiken?Hoeveelheid deeg vergroten of verkleinenBruin desembrood met Rode Wintertarwe en Zwarte EmmerINGREDIËNTENInstructiesBAKKERSFORMULE Recept voor een lichtbruin desembrood van Slaege Rode Wintertarwe, Slaege Zwarte Emmer en tarwebloem. In dit…
Ga naar recept Bruin desembrood met Rode Wintertarwe en Zwarte Emmer
Een brood bakken met Volkoren Roggemeel gebuild Roggemeel of Roggebloem 5

Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met Pompoenpitten

Geplaatst in: Recepten, Broden met zaden en/of pitten, Bruinbrood, Busbroden, Desembrood, Niet kneden brood, Roggebrood
Inhoudsopgave Recept voor Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met PompoenpittenRoggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met PompoenpittenINGREDIËNTENInstructiesBAKKERSFORMULE Recept voor Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met Pompoenpitten Dit Roggebrood is stevig, zwaar en compact. Het heeft een Fris aroma en is niet te zuur qua smaak. Het vraagt een totaal andere werkwijze dan broden…
Ga naar recept Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met Pompoenpitten
Vierkant vloerbrood met semolina, volkoren tarwe en gebroken lijnzaad

Vierkant vloerbrood met semolina, volkoren tarwe en gebroken lijnzaad

Geplaatst in: Recepten, Broden met zaden en/of pitten, Bruinbrood, Gekneed deeg, Gistbrood, Vloerbrood
Afgelopen donderdag kreeg ik een nieuw receptenboek binnen. Namelijk ‘Brood 2’ van Levine van Doorne. Naast het maken van je eigen receptuur is inspiratie opdoen en bewezen recepten volgen toch ook wel heel leuk. Het plan was dan ook om het ‘Tarwe-speltbrood met lijnzaad’ te gaan maken (blz.113). Helaas is dat er niet van gekomen….
Ga naar recept Vierkant vloerbrood met semolina, volkoren tarwe en gebroken lijnzaad
Zachte witte melkbollen 3

Zachte witte melkbollen of vlechtbroodjes (gist of desem)

Geplaatst in: Bollen, Desembrood, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Recepten, Witbrood
Inhoudsopgave Zachte bolletjes recept voor zachte witte melkbollenVerschil tussen dit recept en het ‘originele’ receptVoor wanneer je ze met desem wilt bakkenZachte witte melkbollen (of vlechtbroodjes)IngrediëntenInstructiesReceptvideoNotitiesBAKKERSFORMULE (Gist)BAKKERSFORMULE (desem) Zachte bolletjes recept voor zachte witte melkbollen Ben je op zoek naar een recept voor zachte witte melkbolletjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Het is eigenlijk…
Ga naar recept Zachte witte melkbollen of vlechtbroodjes (gist of desem)
Bruine Tressé met Rode Wintertarwe desem gist 2

Bruine Tressé met Rode Wintertarwe (desem & gist)

Geplaatst in: Recepten, Bruinbrood, Desembrood, Gekneed deeg, Gistbrood, Vloerbrood
Inhoudsopgave Bruine Tressé met Rode Wintertarwe met desem, desem en Gist of alleen met gistBruine Tressé met Rode Wintertarwe (desem & Gist)INGREDIËNTENInstructiesBAKKERSFORMULE Bruine Tressé met Rode Wintertarwe met desem, desem en Gist of alleen met Gist Dit brood maakt gebruik van desem en Gist, het is dus een ‘hybride’. Heb je geen desem? Je kunt…
Ga naar recept Bruine Tressé met Rode Wintertarwe (desem & gist)
  • Home
  • Over
  • Masterclasses
  • Contact
  • Leveranciers
  • Privacyverklaring
  • Disclaimer
  • Algemene voorwaarden
  • Doneren
  • Archief
  • Zakelijk/Samenwerken

© Bakkerij Rémon | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | KvK: 64739848 | Een handelsnaam van Rémon Megelink

Masterclasses
  • Home
  • Basis
    • Je eerste brood bakken
    • Begrippen
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • Geavanceerd
    • Begrippen
    • Enzymen
    • Bijzondere broodvormen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
    • Werken met ‘andere’ graansoorten
  • Recepten
    • Witbrood
    • Bruinbrood
    • Meergranenbrood
    • Volkorenbrood
    • Gistbrood
    • Desembrood
    • Roggebrood
  • Rekenmachines
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Inhoud broodbakblik berekenen
    • Desem of Levain rekenmachine
    • Melk(poeder) converter
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Bepaal droge stof in bloem of meel
  • Foutenanalyse
  • FAQ
  • Nieuws
    • Doe-het-zelf
    • Op bezoek bij…
    • Samenwerkingen
  • Over
    • Over Bakkerij Rémon
    • Mijn gereedschappen
    • Foto’s van broden
    • Zakelijk/Samenwerken
    • Leveranciers
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
  • Video’s
  • Masterclasses
    • Zachte Witte Bolletjes
  • Contact
Zoeken
Facebook Instagram YouTube

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis Recept Sjabloon.

Ik maak op deze website gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. PrivacyverklaringOké