Zelf broodjes bakken – Zacht of krokant en knapperig
Wil je zelf broodjes bakken? Zoek je een recept voor het bakken van zachte broodjes of krokante en knapperige broodjes? Op deze pagina lees je een introductie over zowel zachte broodjes als krokante of knapperige broodjes! Naast de recepten kun je super veel handige informatie vinden die van jou een betere broodbakker gaan maken!
Recepten om zelf kleine broodjes te bakken
Witte Tarwe Hamburgerbroodjes
Geplaatst in: Bollen, Brood met decoratie van zaden of pitten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Plaatbrood, Recepten, Witbrood
Zelf hamburgerbroodjes bakken? Ben je op zoek naar een recept voor hamburgerbroodjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Een variatie op zachte witte melkbollen, maar dan met iets meer boter, een hoger deeggewicht en een…
Knapperige witte pitabroodjes
Geplaatst in: Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Recepten, Vloerbrood, Witbrood
Zelf knapperige witte pitabroodjes maken Ben je op zoek naar een recept voor knapperige witte pitabroodjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Deze broodjes bak je bij voorkeur op een steen of steel. Zorg dat…
Witte Sesam Krusties
Geplaatst in: Recepten, Brood met decoratie van zaden of pitten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Witbrood
Wil je zelf aan de slag om lekkere knapperige witte broodjes te bakken met sesamzaad? Met dit recept voor Witte Sesam Krusties bak je jouw eigen vierkante knapperige sesambroodjes. Dit recept is een variant op…
Simpele volkoren pistolets
Geplaatst in: Recepten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Pistolets, Volkorenbrood
Wil je zelf volkoren pistolets bakken? Met deze simpele volkoren pistolets kun je eindeloos variëren. Verwerk er bijvoorbeeld eens een Duitse Kruidenmelange doorheen. Geef ze meer smaak door een deel van het meel te verwerken…
Simpele witte pistolets
Geplaatst in: Recepten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Pistolets, Witbrood
Wil je zelf witte pistolets bakken? Met deze simpele witte pistolets kun je eindeloos variëren. Verwerk er bijvoorbeeld eens Italiaanse kruiden in. Geef ze meer smaak door een deel van de bloem te verwerken in…
Italiaanse Bollen
Geplaatst in: Recepten, Bollen, Broden met een poolish, Broden met kruiden of specerijen, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Witbrood
Een recept voor heerlijke Italiaanse bollen. Lekker met kaas en tomaat, vlees of om te beleggen als pizza (en eventueel nog even af te grillen). Dit recept maakt gebruik van een Poolish voor wat extra…
Wat maakt een zelfgebakken broodje zacht of krokant?
Wel of geen boter, olie of ander vet in brooddeeg? Hoe maak je een keuze?
Geplaatst in: Ingrediënten, Basis, Veelgestelde vragen
Brood bakken in een vorm, op een plaat of op de vloer?
Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Iedere broodsoort en iedere broodsamenstelling heeft een specifieke manier waarop je het brood het ‘beste’ kunt bakken. Naast de gekozen ovenfunctie, de oventemperatuur en de ingrediënten van het brood heeft ook hetgeen waar je het…
Broodjes bakken: Hoe bak je zachte broodjes en hoe bak je harde broodjes?
Het bakken van je brood, hoe warm en welke manier?
Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Wanneer je een brood gaat maken moet je het vanzelfsprekend ook bakken. Logisch, maar welke functie van de oven gebruik je en hoe warm bak je brood? Wanneer in het proces begin je eigenlijk met…
Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?
Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Soms lees je in een recept dat je het brood met stoom moet bakken. Maar waarom bak je met stoom? En hoe krijg je eigenlijk stoom in je oven wanneer je geen stoomoven hebt? In…
Brood bakken in een vorm, op een plaat of op de vloer?
Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Iedere broodsoort en iedere broodsamenstelling heeft een specifieke manier waarop je het brood het ‘beste’ kunt bakken. Naast de gekozen ovenfunctie, de oventemperatuur en de ingrediënten van het brood heeft ook hetgeen waar je het…
Volg een Workshop brood bakken
Wil je naast het leren en bestuderen van alle handige theorie op deze website iets extra’s? Een workshop brood bakken is dan een goede keuze!
Welke soort bloem, meel of volkorenmeel gebruik je voor broodjes bakken? Maakt het nog uit of ik zachte broodjes wil bakken of dat ik krokante of knapperige broodjes wil bakken?
Wat is het verschil tussen bloem, meel en volkorenmeel?
Geplaatst in: Basis, Ingrediënten
Wanneer je begint met het bakken van brood vraag je jezelf wellicht het volgende af: Wat is het verschil tussen bloem, meel en volkorenmeel? In dit artikel zal ik ingaan op de basis van de…
Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?
Geplaatst in: Basis, Ingrediënten, Veelgestelde vragen, Video’s
Voordat je bloem of meel gaat kopen Welke bloem (of meel) om brood te bakken? Het is een vraag die veel (nieuwe) broodbakkers zichzelf stellen. Wanneer je brood gaat bakken heb je gluten nodig. Gluten…
Ik wil wat anders dan zelf broodjes bakken, welke recepten heb je nog meer?
Bruin Tarwe Casinobrood
Geplaatst in: Recepten, Bruinbrood, Casinobrood, Gekneed deeg, Gistbrood
Recept voor Bruin Tarwe Casinobrood Wil je zelf een Bruin Tarwe Casinobrood? Dan is dit recept misschien wel wat voor jou. Het lijkt op mijn standaard recept voor Bruin Tarwe Busbrood, maar het deeggewicht is…
Witte Tarwe Hamburgerbroodjes
Geplaatst in: Bollen, Brood met decoratie van zaden of pitten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Plaatbrood, Recepten, Witbrood
Zelf hamburgerbroodjes bakken? Ben je op zoek naar een recept voor hamburgerbroodjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Een variatie op zachte witte melkbollen, maar dan met iets meer boter, een hoger deeggewicht en een…
Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong
Geplaatst in: Recepten, Broden met een kookstuk, Busbroden, Gekneed deeg, Gistbrood, Plaatbrood, Witbrood
Recept voor Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong Wil je zelf een Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong bakken? Dan is dit recept wat voor jou! Door een Tangzhong te maken kun je voor het bakken al…
Lichtbruin Tarwe-Rogge vloerbrood met geroosterde pitten
Geplaatst in: Batard, Broden met zaden en/of pitten, Bruinbrood, Gekneed deeg, Gistbrood, Recepten, Vloerbrood
Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel
Geplaatst in: Recepten, Broden met zaden en/of pitten, Bruinbrood, Busbroden, Gekneed deeg, Gistbrood
Recept voor Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel Zelf een Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel bakken? Dan is dit recept wat voor jou. De toevoeging is heel subtiel, maar het…
Wit Vloerbrood (Tarwe)
Geplaatst in: Recepten, Boule, Gekneed deeg, Gistbrood, Vloerbrood, Witbrood
Recept voor Wit Vloerbrood Wil je zelf een Wit Vloerbrood bakken van Tarwebloem? Dan is dit recept wat voor jou! Dit is hetzelfde recept als mijn basisrecept die je hier kunt vinden. Echter komt in…