Doorgaan naar inhoud
Volg een workshop brood bakken!
Volg een workshop brood bakken!
  • Home
  • BasisUitvouwen
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs / De laatste rijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • GeavanceerdUitvouwen
    • Begrippen
    • Bijzondere broodvormen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
    • Werken met ‘andere’ graansoorten
  • ReceptenUitvouwen
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Witbrood
    • Bruinbrood
    • Meergranenbrood
    • Volkorenbrood
    • Gistbrood
    • Desembrood
    • Roggebrood
    • Overige recepten
  • RekenmachinesUitvouwen
    • Hoeveel gram deeg in broodblik?
    • Hoeveel gram bloem/meel in broodblik?
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Desem of Levain rekenmachine
    • Melk(poeder) converter
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Bepaal droge stof in bloem of meel
  • Video’s
  • Foutenanalyse
  • WorkshopsUitvouwen
    • Bus- en vloerbrood
    • Zacht en krokant kleinbrood
    • Ervaringen
  • FAQ
  • Nieuws
  • OverUitvouwen
    • Over Bakkerij Rémon
    • Mijn gereedschappen
    • Leveranciers
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
  • ContactUitvouwen
    • Zakelijk/Samenwerken
Volg een workshop
Bakkerij Rémon

'Zelf brood leren bakken vanuit de basis,

Facebook Instagram YouTube
Bakkerij Rémon

Zelf broodjes bakken – Zacht of krokant en knapperig

Wil je zelf broodjes bakken? Zoek je een recept voor het bakken van zachte broodjes of krokante en knapperige broodjes? Op deze pagina lees je een introductie over zowel zachte broodjes als krokante of knapperige broodjes! Naast de recepten kun je super veel handige informatie vinden die van jou een betere broodbakker gaan maken!

Leer brood bakken Recepten voor broodjes

Recepten om zelf kleine broodjes te bakken

Witte Tarwe Hamburgerbroodjes

Witte Tarwe Hamburgerbroodjes

Geplaatst in: Bollen, Brood met decoratie van zaden of pitten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Plaatbrood, Recepten, Witbrood
Zelf hamburgerbroodjes bakken? Ben je op zoek naar een recept voor hamburgerbroodjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Een variatie op zachte witte melkbollen, maar dan met iets meer boter, een hoger deeggewicht en een…
Ga naar recept Witte Tarwe Hamburgerbroodjes
Zelf pitabroodjes bakken 2

Knapperige witte pitabroodjes

Geplaatst in: Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Recepten, Vloerbrood, Witbrood
Zelf knapperige witte pitabroodjes maken Ben je op zoek naar een recept voor knapperige witte pitabroodjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Deze broodjes bak je bij voorkeur op een steen of steel. Zorg dat…
Ga naar recept Knapperige witte pitabroodjes
Witte Sesam Krusties - 5

Witte Sesam Krusties

Geplaatst in: Recepten, Brood met decoratie van zaden of pitten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Witbrood
Wil je zelf aan de slag om lekkere knapperige witte broodjes te bakken met sesamzaad? Met dit recept voor Witte Sesam Krusties bak je jouw eigen vierkante knapperige sesambroodjes. Dit recept is een variant op…
Ga naar recept Witte Sesam Krusties
Volkoren Pistolets

Simpele volkoren pistolets

Geplaatst in: Recepten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Pistolets, Volkorenbrood
Wil je zelf volkoren pistolets bakken? Met deze simpele volkoren pistolets kun je eindeloos variëren. Verwerk er bijvoorbeeld eens een Duitse Kruidenmelange doorheen. Geef ze meer smaak door een deel van het meel te verwerken…
Ga naar recept Simpele volkoren pistolets
Witte pistolets

Simpele witte pistolets

Geplaatst in: Recepten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Pistolets, Witbrood
Wil je zelf witte pistolets bakken? Met deze simpele witte pistolets kun je eindeloos variëren. Verwerk er bijvoorbeeld eens Italiaanse kruiden in. Geef ze meer smaak door een deel van de bloem te verwerken in…
Ga naar recept Simpele witte pistolets
Italiaanse Bollen

Italiaanse Bollen

Geplaatst in: Recepten, Bollen, Broden met een poolish, Broden met kruiden of specerijen, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Witbrood
Een recept voor heerlijke Italiaanse bollen. Lekker met kaas en tomaat, vlees of om te beleggen als pizza (en eventueel nog even af te grillen). Dit recept maakt gebruik van een Poolish voor wat extra…
Ga naar recept Italiaanse Bollen

Wat maakt een zelfgebakken broodje zacht of krokant?

Wel of geen boter olie of ander vet in brooddeeg wanneer maak je welke keuze 3

Wel of geen boter, olie of ander vet in brooddeeg? Hoe maak je een keuze?

Geplaatst in: Ingrediënten, Basis, Veelgestelde vragen
Wanneer je brood gaat bakken heb je voor het gebruik van vet veel keuzes. Gebruik je geen vet of juist wel? En wanneer je wel vet gebruikt, welke soort vet gebruik je dan? Hoeveel gebruik…
Verder lezen Wel of geen boter, olie of ander vet in brooddeeg? Hoe maak je een keuze?
Brood bakken in een vorm op een plaat of op de vloer hoe maak je een keuze

Brood bakken in een vorm, op een plaat of op de vloer?

Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Iedere broodsoort en iedere broodsamenstelling heeft een specifieke manier waarop je het brood het ‘beste’ kunt bakken. Naast de gekozen ovenfunctie, de oventemperatuur en de ingrediënten van het brood heeft ook hetgeen waar je het…
Verder lezen Brood bakken in een vorm, op een plaat of op de vloer?

Broodjes bakken: Hoe bak je zachte broodjes en hoe bak je harde broodjes?

Het bakken van je brood, hoe warm en welke manier?

Het bakken van je brood, hoe warm en welke manier?

Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Wanneer je een brood gaat maken moet je het vanzelfsprekend ook bakken. Logisch, maar welke functie van de oven gebruik je en hoe warm bak je brood? Wanneer in het proces begin je eigenlijk met…
Verder lezen Het bakken van je brood, hoe warm en welke manier?
Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?

Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?

Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Soms lees je in een recept dat je het brood met stoom moet bakken. Maar waarom bak je met stoom? En hoe krijg je eigenlijk stoom in je oven wanneer je geen stoomoven hebt? In…
Verder lezen Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?
Brood bakken in een vorm op een plaat of op de vloer hoe maak je een keuze

Brood bakken in een vorm, op een plaat of op de vloer?

Geplaatst in: Basis, Het bakken van je brood, Veelgestelde vragen
Iedere broodsoort en iedere broodsamenstelling heeft een specifieke manier waarop je het brood het ‘beste’ kunt bakken. Naast de gekozen ovenfunctie, de oventemperatuur en de ingrediënten van het brood heeft ook hetgeen waar je het…
Verder lezen Brood bakken in een vorm, op een plaat of op de vloer?

Volg een Workshop brood bakken

Wil je naast het leren en bestuderen van alle handige theorie op deze website iets extra’s? Een workshop brood bakken is dan een goede keuze!

Bekijk het volledige aanbod

Welke soort bloem, meel of volkorenmeel gebruik je voor broodjes bakken? Maakt het nog uit of ik zachte broodjes wil bakken of dat ik krokante of knapperige broodjes wil bakken?

Waaruit bestaat een graankorrel?

Wat is het verschil tussen bloem, meel en volkorenmeel?

Geplaatst in: Basis, Ingrediënten
Wanneer je begint met het bakken van brood vraag je jezelf wellicht het volgende af: Wat is het verschil tussen bloem, meel en volkorenmeel? In dit artikel zal ik ingaan op de basis van de…
Verder lezen Wat is het verschil tussen bloem, meel en volkorenmeel?
Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?

Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?

Geplaatst in: Basis, Ingrediënten, Veelgestelde vragen, Video’s
Voordat je bloem of meel gaat kopen Welke bloem (of meel) om brood te bakken? Het is een vraag die veel (nieuwe) broodbakkers zichzelf stellen. Wanneer je brood gaat bakken heb je gluten nodig. Gluten…
Verder lezen Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?

Ik wil wat anders dan zelf broodjes bakken, welke recepten heb je nog meer?

Bruin Tarwe Casinobrood

Bruin Tarwe Casinobrood

Geplaatst in: Recepten, Bruinbrood, Casinobrood, Gekneed deeg, Gistbrood
Recept voor Bruin Tarwe Casinobrood Wil je zelf een Bruin Tarwe Casinobrood? Dan is dit recept misschien wel wat voor jou. Het lijkt op mijn standaard recept voor Bruin Tarwe Busbrood, maar het deeggewicht is…
Ga naar recept Bruin Tarwe Casinobrood
Witte Tarwe Hamburgerbroodjes

Witte Tarwe Hamburgerbroodjes

Geplaatst in: Bollen, Brood met decoratie van zaden of pitten, Gekneed deeg, Gistbrood, Kleinbrood, Plaatbrood, Recepten, Witbrood
Zelf hamburgerbroodjes bakken? Ben je op zoek naar een recept voor hamburgerbroodjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Een variatie op zachte witte melkbollen, maar dan met iets meer boter, een hoger deeggewicht en een…
Ga naar recept Witte Tarwe Hamburgerbroodjes
Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong

Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong

Geplaatst in: Recepten, Broden met een kookstuk, Busbroden, Gekneed deeg, Gistbrood, Plaatbrood, Witbrood
Recept voor Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong Wil je zelf een Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong bakken? Dan is dit recept wat voor jou! Door een Tangzhong te maken kun je voor het bakken al…
Ga naar recept Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong
Lichtbruin Tarwe Rogge vloerbrood met geroosterde pitten

Lichtbruin Tarwe-Rogge vloerbrood met geroosterde pitten

Geplaatst in: Batard, Broden met zaden en/of pitten, Bruinbrood, Gekneed deeg, Gistbrood, Recepten, Vloerbrood
Recept voor Lichtbruin Tarwe-Rogge vloerbrood met geroosterde pitten Wil je zelf een Lichtbruin Tarwe-Rogge vloerbrood met geroosterde pitten bakken? Dan is dit recept wat voor jou! Door het roosteren van de pitten krijgt ze extra…
Ga naar recept Lichtbruin Tarwe-Rogge vloerbrood met geroosterde pitten
Bruin busbrood met gemalen lijnzaad havermout en gerstemoutmeel

Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel

Geplaatst in: Recepten, Broden met zaden en/of pitten, Bruinbrood, Busbroden, Gekneed deeg, Gistbrood
Recept voor Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel Zelf een Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel bakken? Dan is dit recept wat voor jou. De toevoeging is heel subtiel, maar het…
Ga naar recept Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel
Brood bakken Basisrecept Vloerbrood

Wit Vloerbrood (Tarwe)

Geplaatst in: Recepten, Boule, Gekneed deeg, Gistbrood, Vloerbrood, Witbrood
Recept voor Wit Vloerbrood Wil je zelf een Wit Vloerbrood bakken van Tarwebloem? Dan is dit recept wat voor jou! Dit is hetzelfde recept als mijn basisrecept die je hier kunt vinden. Echter komt in…
Ga naar recept Wit Vloerbrood (Tarwe)
Webshop| Leveranciers | Instalinks | Zakelijk/Samenwerken | Disclaimer | Privacyverklaring
© Bakkerij Rémon | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | KvK: 64739848 | Een handelsnaam van Rémon Megelink
Beheer cookie toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
Volg een workshop
  • Home
  • Basis
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs / De laatste rijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • Geavanceerd
    • Begrippen
    • Bijzondere broodvormen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
    • Werken met ‘andere’ graansoorten
  • Recepten
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Witbrood
    • Bruinbrood
    • Meergranenbrood
    • Volkorenbrood
    • Gistbrood
    • Desembrood
    • Roggebrood
    • Overige recepten
  • Rekenmachines
    • Hoeveel gram deeg in broodblik?
    • Hoeveel gram bloem/meel in broodblik?
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Desem of Levain rekenmachine
    • Melk(poeder) converter
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Bepaal droge stof in bloem of meel
  • Video’s
  • Foutenanalyse
  • Workshops
    • Bus- en vloerbrood
    • Zacht en krokant kleinbrood
    • Ervaringen
  • FAQ
  • Nieuws
  • Over
    • Over Bakkerij Rémon
    • Mijn gereedschappen
    • Leveranciers
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
  • Contact
    • Zakelijk/Samenwerken
Facebook Instagram YouTube
Zoeken