Skip to content

Wil je een van de eersten zijn die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  • Home
  • BasisExpand
    • Begrippen
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • GeavanceerdExpand
    • Begrippen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
  • ReceptenExpand
    • Wat wil je bakken?Expand
      • Witbrood
      • Bruinbrood
      • Meergranenbrood
      • Volkorenbrood
    • Welke vorm wil je bakken?Expand
      • Batard
      • Bollen
      • Boule
      • Busbrood
      • Kleinbrood
      • Pistolets
      • Puntjes
      • Stokbrood
      • Vloerbrood
    • Moet er wat in of op?Expand
      • Een Biga
      • Een kookstuk
      • Een Pâte Fermentée
      • Een Poolish
      • Een vulling van krenten, rozijnen en/of fruit
      • Kruiden of specerijen
      • Zaden en/of pitten in het brood
      • Zaden en/of pitten op het brood
    • Welke werkwijze wil je gebruiken?Expand
      • Met kneden
      • Zonder kneden
  • RekenmachinesExpand
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Procenten naar grammen
    • Grammen naar procenten
    • Inhoud broodbakblik berekenen
    • Desem of levain rekenmachine
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Automatisch hydratatie berekenen
  • HulpExpand
    • Mijn brood…?
    • Wat is…?
  • Cursussen
  • Doe-het-zelf
  • BakboekExpand
    • Samenwerkingen
  • OverExpand
    • Mijn gereedschappen
    • Foto’s van broden
  • Contact
Account
Facebook
Bakkerij Rémon Logo

'Zelf brood leren bakken vanuit de basis,

Doneren
Handleiding
Bakkerij Rémon Logo
?
Account

Rekenmachine voor deegtemperatuur

favicon

Gereedschappen

Wil jij graag dezelfde gereedschappen gebruiken als ik? Bekijk hieronder de gereedschappen die ik gebruik en aanbeveel. Je kunt hier ook de hoge kwaliteit bakblikken vinden met een geweldige antiaanbaklaag.

Mijn gereedschappen
favicon

Recept schalen vanaf formule

Maak de hoeveelheid deeg die jij wilt. Voer het gewenste deeggewicht in, je kunt ook de hoeveelheid meel of bloem specificeren die jij wilt gebruiken.

Start de rekenmachine

Wat is een bakkersformule?

Ga naar uitleg
KokenKoken

Filteren

  • Bakboek
    • Op bezoek bij…
  • Basis
    • Begrippen
    • Bulkrijs
    • De laatste rijs
    • Gereedschappen
    • Het bakken van je brood
    • Ingrediënten
    • Kneden
    • Na het bakken
    • Opmaken
  • Doe-het-zelf gereedschappen en ingrediënten
  • Mijn gereedschappen
  • Recepten
    • Batard
    • Bollen
    • Boule
    • Broden met een biga
    • Broden met een kookstuk
    • Broden met een Pâte Fermentée
    • Broden met een poolish
    • Broden met kruiden of specerijen
    • Broden met vulling van krenten, rozijnen en/of fruit
    • Broden met zaden en/of pitten
    • Brood met decoratie van zaden of pitten
    • Bruinbrood
    • Busbroden
    • Gekneed deeg
    • Gistbrood
    • Kleinbrood
    • Meergranenbrood
    • Nachtbrood
    • Niet kneden brood
    • Pistolets
    • Roggebrood
    • Vloerbrood
    • Volkorenbrood
    • Witbrood
  • Samenwerking met leverancier
  • Veelgestelde vragen
    • Mijn brood…?
    • Wat is…?
  • Voor de ervaren thuisbakker
    • Begrippen
    • Planning

Recente tips en recepten

  • Wanneer is brood gaar?
  • Het is even wat stiller & vraag om feedback
  • DeSh~Stoom – Test en review van het DeSh stoombakje
  • Volkoren Gelrestoete oet de Slaege
  • Bruin haverbrood met 20% Havermeel

Archief

Aanmelden voor updates

Je zult één van de eersten zijn die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt!

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Privacyverklaring
  • Disclaimer
  • Doneren
  • Samenwerken

©  2021 Bakkerij Rémon | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | KvK: 64739848 | Ontwerp & Realisatie: Webstudio Remon

Steun Bakkerij Rémon

Vind je het tof wat ik doe en wil je een blijk van waardering sturen? Dat kan!

Bakken is een hobby van mij, zoals je waarschijnlijk ook hier hebt gelezen. Maar zoals je wellicht weet kost het onderhouden van een blog ook veel tijd en geld.

Vind je de informatie die je hier kunt vinden handig en wil je hiervoor een financieel bedankje sturen? Dan kan dat hieronder. Liever een gewoon bedankje? Stuur dan een mail, het motiveert enorm!

Waarom doneren?

Alle informatie op Bakkerij Rémon is gratis toegankelijk voor iedereen. Hoewel het voor alle gebruikers gratis is zijn er voor de eigenaar (voor mij dus) wel kosten verbonden aan het onderhoud en beheer van deze website. Met dat als reden is deze website afhankelijk van (gulle) donateurs.

Ja, de informatie hier zal altijd gratis toegankelijk zijn voor een ieder die interesse heeft. Ik zou eerder overwegen de website offline te halen dan mensen er alsnog voor te laten betalen.

Ik ben van mening dat er te weinig goede & gratis (in ieder geval Nederlandstalige) bronnen zijn over het bakken van je eigen brood.

Jep, maar boeken zijn niet gratis, dat is de hele gedachte achter dit concept.

Naast dat de boeken niet gratis zijn is het een kwestie van concurrentie op de markt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook al voldoende supermarkten maar komen er ook nog altijd nieuwe bij. Daarom ook deze extra bron van informatie. Het is goed voor de competitie, dat motiveert commerciële bedrijven weer om de best mogelijke kwaliteit aan te bieden. Jij hebt er dus alleen maar voordeel van.

Gratis en toegankelijke informatie voor iedereen

Een donatie sturen

Belangrijke informatie:

  • Het minimale bedrag voor een donatie is 2,50 euro, waarom is dat zo? Een betaling ontvangen kost mij geld. Het exacte bedrag is afhankelijk van de methode waarop je doneert (het is dus variabel). Met een minimale donatie van 2,50 euro verlies ik er in ieder gevalt niets op.
  • In verband met transactiekosten kan ik overgeboekte donaties niet terugboeken. Wanneer je gaat doneren zorg dan dat je er zeker van bent dat je het bedrag kunt missen.
  • Vul je een eigen bedrag in? Controleer dan dubbel of dat ook het bedrag is dat je daadwerkelijk wilt doneren, zo toets je niet per ongeluk een nulletje te veel in.
  • Bedankt voor je donatie!

Bedrag



Login

Wachtwoord vergeten?

Een nieuw account maken

Scroll to top

Recept schalen o.b.v. formule

Om deze rekenmachine goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk dat je weet wat een bakkersformule is en hoe je er mee werkt. Hier lees je wat je er van moet weten.

Facebook
  • Home
  • Basis
    • Begrippen
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • Geavanceerd
    • Begrippen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
  • Recepten
    • Wat wil je bakken?
      • Witbrood
      • Bruinbrood
      • Meergranenbrood
      • Volkorenbrood
    • Welke vorm wil je bakken?
      • Batard
      • Bollen
      • Boule
      • Busbrood
      • Kleinbrood
      • Pistolets
      • Puntjes
      • Stokbrood
      • Vloerbrood
    • Moet er wat in of op?
      • Een Biga
      • Een kookstuk
      • Een Pâte Fermentée
      • Een Poolish
      • Een vulling van krenten, rozijnen en/of fruit
      • Kruiden of specerijen
      • Zaden en/of pitten in het brood
      • Zaden en/of pitten op het brood
    • Welke werkwijze wil je gebruiken?
      • Met kneden
      • Zonder kneden
  • Rekenmachines
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Procenten naar grammen
    • Grammen naar procenten
    • Inhoud broodbakblik berekenen
    • Desem of levain rekenmachine
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Automatisch hydratatie berekenen
  • Hulp
    • Mijn brood…?
    • Wat is…?
  • Cursussen
  • Doe-het-zelf
  • Bakboek
    • Samenwerkingen
  • Over
    • Mijn gereedschappen
    • Foto’s van broden
  • Contact
Search
Doneren

Wil je een van de eersten zijn die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Search