Beschuitbollen en Beschuiten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Goede morgen,
    Ben al verschillende keren aan het proberen om de beschuitbollen te maken. Wat voor mij in het recept niet helemaal duidelijk is is het begrip afdraaien bij stap 5. Ik ga op dit moment uit van ongeveer 5 minuten. Resultaat is echter elke keer dat de bolletjes, na platdrukken maar max 50 % rijzen in de doppen.
    Ik werk met eigeelpoeder, glucosestroop en beschuitgelei.

    1. Goedemorgen Maurice,

      Met het begrip afdraaien, doel ik op het volledig afkneden van het deeg. Met andere woorden, je moet een extreem dun en sterk vliesje kunnen trekken om een goed volume te kunnen behalen tijdens het rijzen.

      De exacte benodigde tijd van kneden kan ik niet aangeven, dat verschilt erg per gebruikte machine, maar ook per gebruikte bloemsoort.

      Rémon