Doorgaan naar inhoud
Volg een workshop brood bakken!
Volg een workshop brood bakken!
  • Home
  • BasisUitvouwen
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs / De laatste rijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • GeavanceerdUitvouwen
    • Begrippen
    • Bijzondere broodvormen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
    • Werken met ‘andere’ graansoorten
  • ReceptenUitvouwen
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Witbrood
    • Bruinbrood
    • Meergranenbrood
    • Volkorenbrood
    • Gistbrood
    • Desembrood
    • Roggebrood
    • Overige recepten
  • RekenmachinesUitvouwen
    • Hoeveel gram deeg in broodblik?
    • Hoeveel gram bloem/meel in broodblik?
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Desem of Levain rekenmachine
    • Melk(poeder) converter
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Bepaal droge stof in bloem of meel
  • Video’s
  • Foutenanalyse
  • WorkshopsUitvouwen
    • Bus- en vloerbrood
    • Zacht en krokant kleinbrood
    • Ervaringen
  • FAQ
  • Nieuws
  • OverUitvouwen
    • Over Bakkerij Rémon
    • Mijn gereedschappen
    • Leveranciers
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
  • ContactUitvouwen
    • Zakelijk/Samenwerken
Volg een workshop
Bakkerij Rémon

'Zelf brood leren bakken vanuit de basis,

Facebook Instagram YouTube
Bakkerij Rémon

Melk(poeder) converter

Je bent nu hier » Home » Melk(poeder) converter

Volle melk omzetten naar water + volle melkpoeder of andersom

Wil je in een recept melkpoeder vervangen door melk of melk vervangen door melkpoeder? Dat kan met deze tool. Gebruikt een recept water in combinatie met melkpoeder en wil je de volle koemelk vervangen door een andere melksoort? Dan kun je het resultaat uit deze calculatie in principe één op één substitueren door een andere melksoort. De smaak zal hierdoor wel anders zijn.

Deze rekenmachine is dus in te zetten als rekenhulp wanneer:

  • Een recept uit gaat van volle melk en jij liever water in combinatie met volle melkpoeder wilt gebruiken;
  • Een recept uit gaat van volle melkpoeder in combinatie met water en jij liever volle melk wilt gebruiken.

De meeste volle melkpoeders gaan uit van 130 gram volle melkpoeder in combinatie met 900 gram water voor 1030 gram volle melk (1 liter). Hier kan enige variatie in zitten, maar dit is de meest gebruikelijke. Je zit met deze rekenmachine in ieder geval in de buurt van, of exact op de juiste verhoudingen.

Nee, koffiecreamer/koffiemelkpoeder is een heel ander product dan volle melkpoeder. Zorg dat je echte volle melkpoeder hebt die melk maakt, een koffiemelkpoeder/koffiecreamer gaat niet werken.

De percentages dien je te lezen als onderdeel van een formule. Voor meer informatie over hoe de bakkersformule werkt kun je dit artikel doorlezen.

YouTube

Nieuwste recepten

Bruin Tarwe Casinobrood
Witte Tarwe Hamburgerbroodjes
Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong
Lichtbruin Tarwe-Rogge vloerbrood met geroosterde pitten
Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel
Wit Vloerbrood (Tarwe)

Nieuwste kennisartikelen

Vloerbrood bakken, hoe doe je dat en waar let je op?
(Zuur)desem(deeg) en bakvormen/bakplaten, hoe zit dat?
Wat heb je allemaal nodig om brood te bakken? – De absolute basis
Kun je bloem vervangen door (volkoren)meel (en andersom)?
Een gerezen brooddeeg insnijden of scoren, waarom en hoe?
Een Batard vormen/opmaken op twee manieren
Webshop| Leveranciers | Instalinks | Zakelijk/Samenwerken | Disclaimer | Privacyverklaring
© Bakkerij Rémon | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | KvK: 64739848 | Een handelsnaam van Rémon Megelink

Volg een workshop brood bakken

Na afloop van een workshop weet jij precies wat je doet om tot een bepaald resultaat te komen. Je begrijpt ook waarom! Zo kun jij vol zelfvertrouwen jouw eigen brood bakken.

Reserveer nu
Beheer cookie toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
Volg een workshop
  • Home
  • Basis
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs / De laatste rijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • Geavanceerd
    • Begrippen
    • Bijzondere broodvormen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
    • Werken met ‘andere’ graansoorten
  • Recepten
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Witbrood
    • Bruinbrood
    • Meergranenbrood
    • Volkorenbrood
    • Gistbrood
    • Desembrood
    • Roggebrood
    • Overige recepten
  • Rekenmachines
    • Hoeveel gram deeg in broodblik?
    • Hoeveel gram bloem/meel in broodblik?
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Desem of Levain rekenmachine
    • Melk(poeder) converter
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Bepaal droge stof in bloem of meel
  • Video’s
  • Foutenanalyse
  • Workshops
    • Bus- en vloerbrood
    • Zacht en krokant kleinbrood
    • Ervaringen
  • FAQ
  • Nieuws
  • Over
    • Over Bakkerij Rémon
    • Mijn gereedschappen
    • Leveranciers
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
  • Contact
    • Zakelijk/Samenwerken
Facebook Instagram YouTube
Zoeken