Brood bakken Basisrecept Overzicht van de gebakken broden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

  1. Het allerbeste basisrecept dat er is! Geweldig goede uitleg, nog niets tegengekomen dat hier aan kan tippen.

    Enorm bedankt voor jouw uitleg! De eerste poging was al meteen een groot succes.

  2. Ik moet een brood maken van desem
    Hoeveel volkorenmeel en water en zout moet ik erbij gebruiken
    Ik heb al een desem gemaakt

    gr Silvia

  3. Hoi Remon,
    Jammer dat ik geen foto van mijn baksels vandaag kan laten zien.
    Heerlijke broden gebakken in de Römertopf en Ultra-pro.
    Wat een verschil nu ik goed leer opbollen en punten, de rijs van de broden is veel mooier, ik heb beter kruim en meer mini luchtbelletjes in mijn brood waardoor het veel luchtiger word.
    Thanx. het zit er even niet in maar zodra ik kan ga ik graag eens een workshop volgen.
    groetjes weer van Gerda.

  4. Goedenavond, wat een fijne pagina met duidelijke uitleg over alles! Ben nog lang niet uitgelezen, maar wil wel graag beginnen morgen met mijn eerste witbrood te bakken. Ik kan alleen niet zelf kneden door medische problemen, dus ik wil graag mijn keukenmachine hiervoor gebruiken. Heb je een indicatie van de tijd en stand? Alvast bedankt! Groetjes Bianca

    1. Hallo Bianca, het de kneedtijd verschilt per machine. Vaak werkt een niet al te hoge snelheid in planeetmengers het beste. Het deeg is goed gekneed wanneer je er een vliesje van kunt trekken, de benodigde tijd verschilt per machine. Liever te vaak dan te weinig checken, want je kunt het ook ‘overkneden’. Veel succes!

      1. Ik heb het vandaag geprobeerd, 5 minuten op stand 1, daarna 6 minuten op stand 2 en dat ging heel goed! Zo fijn, een heerlijk brood, dus deze ga ik vaker proberen. Super bedankt voor je reactie en ik ga me verder inlezen.