De eerste baguettes van de nieuwe staalplaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

14 Reacties

 1. Dank je wel voor de tips om de staal plaat in te branden. Het was even wachten op olie alleen geen lijnzaad maar koolzaad olie. Ah verkoopt een hoop olie maar hier geen lijnzaad. Bij dirk en lidl al helemaal niet.
  Bedankt jannie sol.

  1. Hi Ja nie, de meeste supers verkopen het wel hoor. Het staat alleen vaak niet bij de olie waarin je bakt maar bij de zaden/pitten e.d. (normaal moet je lijnzaadolie absoluut niet verhitten bij het gebruik in eten). Je kunt altijd nog even een medewerker vragen waar je het kunt vinden.

 2. Hallo Remon, kun je je plaat ook gewoon in de oven laten liggen. Ik vind hem erg zwaar om hem telkens weer uit de oven te halen. De lijnzaadolie heb ik gekocht in een gezondheidswinkel, dit voor de mensen die niet weten waar ze het kunnen kopen. Groetjes Ellie

  1. Hi Ellie, Zelf laat ik hem inderdaad gewoon in de oven liggen. Alleen wanneer er wat anders de oven in gaat waar hij wel erg smerig van kan worden (erg vette producten bijv.) dan haal ik de plaat er wel even uit. Zorg wel dat de oven droog is (geen hoge luchtvochtigheid) ter bescherming tegen eventuele roest.

   1. Hallo Remon, bedankt voor je antwoord op de schieter en op de plaat, ik heb een stoomoven van ikea, die gebruik ik meestal alleen voor het broodbakken, dus dat kan dan geen kwaad.

    1. Hallo Remon ik heb de plaat 5 keer met lijnzaadolie ingesmeerd en in de oven 1 uur op 300 graden ingebakken. Nu laat de zwarte laag helemaal los, enig idee wat ik verkeerd zou hebben gedaan?

     1. Ik heb geen idee. Wellicht niet voldoende schoongemaakt of wellicht toch een te dikke laag, misschien niet helemaal goed afgekoeld voor het aanbrengen van de volgende laag? Het kunnen meerdere dingen zijn maar onmogelijk om één specifiek punt aan te wijzen.

     2. Als de hele laag er vanaf is en de plaat niet meer donkergekleurd is dan zou ik dat inderdaad herhalen. Echter wel zorgen dat de plaat dus echt goed schoon is.