Bruin Tarwe Casinobrood
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Bruin Tarwe Casinobrood
Wil je zelf een Bruin Tarwe Casinobrood bakken? Dan is dit recept misschien wel wat voor jou. Het lijkt op mijn standaard recept voor Bruin Tarwe Busbrood, maar het deeggewicht is wat lager en ik gebruik in dit brood iets meer boter.
Receptenbundel casinobroden – 4 recepten
Receptenbundel voor casinobroden – 4 recepten als afdrukbare PDF. Recepten voor een casinoblik met inhoud van 3 liter.
- Zacht Wit Tarwe Casinobrood
- Bruin Tarwe Casinobrood
- Wit tosti brood met gerookte paprikapoeder en vier seizoenen peper
- Semolina-Tarwe Casinobrood
Inclusief document waarop QR-codes staan naar instructievideo’s.
Slechts € 3,95 – direct in huis, onbeperkt afdrukken & vies maken is dus geen probleem!
Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij Bakkerijwereld). Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.
Je kunt dit brood ook prima bakken in een ander blik (zonder deksel). Gebruik in dat geval wel stoom tijdens het bakken en verlaag eventueel de temperatuur. Het bakblik dat ik gebruik is licht van kleur, indien je een donkere gebruikt (blauwstaal bijvoorbeeld) verlaag dan de temperatuur met circa 20 graden (een blauwstalen blik kan beter warmte geleiden dan alusteel, deze is licht van kleur).
BAKKERSFORMULE
- 50% Volkoren Tarwemeel
- 50% Patentbloem
- 65% Water
- 1,8% Zout
- 1,2% Instant Gist
- 6% Roomboter
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Hoi! Gister je recept geprobeerd, ik blijf maar krijgen dat volkorenbrood heel compact wordt. Ook al heb ik 50% vermengd met patent. Is het normaal dat volkoren wat langer over de bulkrijs doet?
Groet
Lars
Hoi Lars, welke grondstoffen gebruik je? Heb je het deeg goed gekneed en kon je er een sterk vliesje van trekken?
– Rémon
Hoi Rémon!
Bedankt voor je snelle reactie, ik gebruikte:
– volkoren tarwemeel
– t55 bloem
– 15gr ei
– en de rest van je formule
Ik denk bij nader inzien dat het deeg iets te slap was. Er zat glutenontwikkeling in, maar teveel hydratatie aan mijn kant. Misschien dat het daardoor niet krachtig genoeg was voor gasopbouw? Tijdens de vormrijs ging hij wel goed omhoog.